Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Idiot ve Fabii blokoval hasičskou cisternu. Naschvál, nebo ji jenom neviděl?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Sami všichni dobře víte, co dělat, když ve zpětném zrcátku uvidíte vozidlo záchranných složek. Řidič Fabie ale o uvolnění silnice asi neslyšel.

Když jde o život, je ve hře každá vteřina. Dennodenně se na silnicích setkáváme s vozidly záchranných složek, přičemž postup ze strany ostatních řidičů je vždy stejný – uhnout z cesty a nechat volný průjezd. Na silnici o dvou pruzích uhýbají řidiči jedoucí vpravo zásadně doprava, ti jedoucí vlevo zase doleva, čímž se vytvoří dostatečné množství prostoru, kterým projede i naložená hasičská cisterna. Případ z přiloženého videa ukazuje, jak se to přesně nemá dělat.

Pokud stojíte na křižovatce a ve zpětném zrcátku uvidíte přijíždět automobil záchranných složek, postup je jasný, jenže řidič zelené Škody Fabia o něm pravděpodobně nikdy neslyšel. Cisternu musel vidět a slyšet už ve chvíli, kdy se přibližoval k semaforu, u toho ale zastavil a pak nehnul ani o píď, dokud mu nepadla zelená. Hasiči se přes něj nemohli dostat déle než dvacet sekund, přičemž nakonec pomohl hlavně řidič červeného Seatu Inca, který uvolnil místo. Není možné, aby řidič Škodovky cisternu po celou dobu nezaregistroval, s největší pravděpodobní tedy šlo pouze naschvál.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Avatar - JohnyRnR
18. 8. 2016 11:42
Re: No
A protože rozum nad zákon a předpis povyšují jen pyráťy, tak se zachoval samozřejmě správně, i kdyby kvůli tomu vyhořela mateřská školka.
Avatar - JohnyRnR
18. 8. 2016 11:40
Re: a potrestání viníka ?
Ještě spíš dokazují, že řídit dneska může naprosto kdokoliv. To je počátek většiny problémů. Řízení auta není pro všechny, ani s milionem asistentů. Ale chápu, že pro náš socialistický stát je pohodlnější a hlavně výnosnější přizpůsobovat pravidla i absolutním blbcům, (což koneckonců platí i v ostatních oblastech), než jim řízení auta jednoduše znemožnit. To by se pak jednak snížil výběr spotřební daně a dalších souvisejících poplatků a jednak by díky snížení počtu nehod nebyl důvod dál nesmyslně a nelogicky omezovat ostatní (především rychlost, plná čára, značka STOP) a to omezování následně vynucovat a kasírovat. Zlikvidovat tyhle příjmy? Ani náhodou, to radši zlikvidujeme dopravu jako celek, však my máme majáčky, ÁNO, a vy budete jezdit všude třicet a přes retardéry, a to všechno pro vaše dobro ;-)
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2016 17:34
Re: a potrestání viníka ?
a přesně tihle dokazují, že myšlenka zodpovědného osvíceného řidiče, kterému není třeba nic diktovat a nařizovat, je totální blbina :-!
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2016 17:31
Re: No
úřední šiml nezařehtal, protože gilgit se choval přesně podle tupého znění slov v zákoně. Řidič musí uhnout a umožnit průjezd, ale zákon mu při tom neumožňuje porušit předpis. Takže pokud zastavil na čáře a hasič se nalepil za něj, neměl kam a jak uhnout, dokud nebude zelená.
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2016 17:26
Re: Proč hned idiot?
Podle mě ten řidič, na to že je slepý a hluchý s alzheimerem a počínající stařeckou demencí, řídí docela obstojně >:-[]