Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Image Audi zlepší chystané sportovní modely Quattro a Nanuk

Michal Fokt
Diskuze (51)
Audi se chystá uvést na trh v blízké budoucnosti hned dva nové sportovní modely - ideového nástupce modelu Quattro a supersportovní crossover Nanuk. Jejich cílem bude zase o něco pozvednout image značky.

Byly doby, kdy šikovný marketing Audi dokázal uplést z ...však víte. Teď je ovšem situace jiná a z Ingolstadtu vyjíždí plnohodnotné prémiové produkty, jejichž hierarchii završil exotický supersport R8, na jehož existenci měla konkurence kdysi zvučnějších jmen problém zareagovat a tento model způsobil zase o pořádný kus lepší vnímání značky.

Dobrá zkušenost s vlivem sportovních modelů na image, pochopitelně ruku v ruce se zájmem o historický odkaz značky, vedl podle nejnovějších indicií, vypouštěných opatrně do světa přímo manažery automobilky, k rozhodnutí s konečnou platností dát zelenou projektu Quattro. Jeho situace byla totiž po představení původní studie quattro Concept velmi nejistá a i v případě jeho novější přepracované verze Audi Sport quattro dost nejednoznačná. Spíše než o běžnou součást nabídky ale půjde o speciální edici s přísně omezeným počtem vyrobených kusů, což by z nového quattra, postaveného na technice modelu A6, mělo udělat auto ještě o kus dražší, než je dnes R8.

Stejné plány jsou údajně i se studií Audi nanuk quattro, která dělala konceptu Audi Sport Quattro společnost letos v září na frankfurtském autosalonu. Tento supersport se má stát tím vůbec nejlepším a nejdražším, co se čtyřmi kruhy v masce chladiče bude možné koupit.

Jak už naznačil koncept, v plánu je postavit supersport s turbodieselovým motorem, schopný jízdy mimo zpevněné cesty a tím pádem všestranně použitelný na rozvíjecích se automobilových trzích, kde část populace rychle bohatne, ale dopravní infrastruktura za tímto trendem zaostává. Audi srší sebevědomím a dokonce tvrdí, že nanuk bude lepším autem, než současné konkurenční i koncernové sportovní vozy.

Michal Fokt
Diskuze (51)
Avatar - flyboyeda
2. 12. 2013 15:58
Re: Nanuk je pecka a ukrojí velkou část trhu
nejlepší je být chudý inteligent viď >:D
Avatar - Hammunasakra
2. 12. 2013 01:23
Re: musím rychle zbohatnout
Nojo jistě Audi Parcour Nanuk je takový Gallardo s blbšim těžištěm >:-[]
Avatar - Hammunasakra
2. 12. 2013 01:07
Re: Algida
To sis troufnul dost >:-[]
Avatar - white label
1. 12. 2013 23:12
Re: supersport schopný jízdy mimo zpevněné cesty
Video pěkné, ale že jde o zasněženou a pluhem vzorně projetou asfaltku je snad jasné...
Avatar - white label
1. 12. 2013 23:07
Re: Algida
Další znalec, aspoň nebude Hammunasakrovi smutno. Jak píše Ham. , někteří by měli raději diskutovat o zmrzlině na špejli...