Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti JX: První 4 fotografie nového crossoveru

David Bureš
Diskuze (7)
Sedmimístný crossover od Infiniti se začne USA prodávat na jaře roku 2012.

Infiniti postupně odhaluje podobu sedmimístného modelu JX. Už víme, jak budou vypadat přední a zadní světlomety či boční silueta. Po uvedení na trh JX stane nad současným crossoverem FX, svými tvary na něj naváže, čímž se odliší od pravověrného sedmimístného SUV QX.

Japonská automobilka ke zveřejněným fotografiím nepřidává žádný komentář, o Inifiniti JX tak známe jen minimum informací.

Automobil má zacílit na Mercedes-Benz GL, stávající Infiniti FX totiž může konkurovat jen menší třídě M. JX tak bude určen především pro ty, kteří touží po větším prostoru, ale zároveň požadují stylové auto.

Po zveřejnění první skici, ukazující JX zboku, byl postupně odhalen snímek části přídě, na které je vidět hlavní světlomet a přední mlhovka, a zadního světlometu. Naposledy byl ukázán C-sloupek a okolní prostor.

Netradičně tvarovaný C-sloupek je jistou evolucí řešení z konceptu Etherea, představeného na letošním ženevském autosalonu jako předobraz budoucího kompaktního modelu značky pro segment nižší střední třídy. Koncová světla protažená do boku karoserie se zase podobají sériovým modelům FX a M.

Infiniti JX se postupně odhaluje na sociální síti Facebook . V rámci kampaně Power of 7 je každý čtvrtek zveřejněna jedna fotografie tohoto japonského vozu. Součástí stránky na Facebooku je i soutěž o zájezd pro dvě osoby na letošní srpnovou Pebble Beach Concours d’Elegance. Právě zde se 18. srpna 2011 ve světové premiéře představí předprodukční koncept.

Sériová verze pak bude prezentována na listopadovém autosalonu v Los Angeles. K americkým zákazníkům vyrazí Infiniti JX na jaře 2012 jako modelový rok 2013.

Automobil bude vyráběn v americké továrně Nissanu Smyrna v Tennessee.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - pelikoš
24. 7. 2011 09:47
Re: po kapkách...
hahahahahahahahahahahahihihihihihihihihi… >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhih…
23. 7. 2011 20:34
Re: po kapkách...
Já nevím, já v tom nějak Santa-Fe nevidím... Možná jediné, v čem mi JX připomíná Hyundai, je provedení bočního okna podobné tomu v i40 kombi...
23. 7. 2011 20:27
Re: po kapkách...
Já jsem mimo mísu rád, zato ty jsi v tom až po uši... :-)
23. 7. 2011 19:07
Re: po kapkách...
Proc je mimo misu?? ta fotka svetlometu vazne vypada jak santa-fe po nejakem mensim faceliftu :-)
Avatar - pelikoš
23. 7. 2011 12:57
jojo
tak fotky jsou zatím 3,to čtvrtý je spíše animace,jak bude vypadat profil.a ten "C sloupek" se již objevil na studii essence,která se objevila vloni,takže čerpá asi z něho... ;-)