Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti plánuje širokou škálu sportovních a fun-to-drive modelů

Michal Fokt
Diskuze (2)
Hybridní supersport, rodina modelů Eau Rouge a agilní kompakt Q30 - taková je blízká budoucnost emotivních modelů značky Infiniti.

Co se sportovních modelů týče, japonské prémiové značky zatím za svou evropskou konkurencí dost zaostávají. Supersporty zatím dokázala nabídnout pouze Acura a Lexus a oba jsou momentálně minulostí a obě automobilky doposud nabídly zákazníkům pouze jediný "masový" sporťák - ta první kompaktní kupé RSX Type S a ta druhá sedan IS F. Jejich souputník Infiniti pak připravil model IPL G Cabrio, ovšem oproti běžným verzím to žádný respekt budící dravec nebyl.

U všech zmíněných značek se ale blýská na lepší časy, přičemž teď budeme hovořit o blízké budoucnosti luxusní divize Nissanu. Infiniti plánuje podle svého viceprezidenta Andyho Palmera širokou škálu modelů, které bude radost řídit. Začít by to mělo s kompaktním hatchbackem Q30. V jeho případě by sice nemělo jít přímo o sportovní model, ale vůz bude o základu navrhován s důrazem na prvotřídní jízdní vlastnosti a ovladatelnost, čímž má zastínit koncernový Nissan Pulsar a to i přesto, že se v jeho případě bude "pracovat s lifestylovými tématy".

Ale pojďme k tomu opravdu sportovnímu. Sub-brand Eau Rouge se zatím prostřednictvím modelu Q50 Eau Rouge teprve rodí, Palmer však slíbil, že se bude nabídka postupně rozrůstat, nebyl ovšem vůbec konkrétní. Pokud ovšem zmíním ostrou verzi modelů Q60, Q70 Cabrio, Q70 a QX70, určitě nebudu daleko od pravdy.

Počítat ovšem musíme i se supersportovním modelem. Andy se sice tvářil tajemně, ale je víceméně jisté, že Infiniti využije hybridní techniku příštího Nissanu GT-R pro vlastní model. Vzhledem k tomu, že bude zachována jeho koncepce s motorem vpředu a pohonem všech kol, musíme se však s těžkým srdcem rozloučit s exotickým designem studie Emerg-E ve prospěch něčeho ...konvenčnějšího.



Michal Fokt
Diskuze (2)
3. 7. 2014 14:49
Q70 cabrio?
Myslite asi Q60 cabrio, teda byvale G37 cabrio, lebo Q70 je byvale M.

Sluby su to pekne, dufajme, ze sa dozijeme aj realizacie.

Tiez by ma zaujimalo, ako to bude dalej so sponzorovanim timu Red Bull v F1. Ak by teraz, ked chce znacka expandovat, stiahli svoje meno z F1, nebol by to podla mna dobry krok.
Avatar - pelikoš
2. 7. 2014 18:37
budoucnost
budoucnost více než slibná... :yes: