Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q50 Eau Rouge: Koncept sedanu inspirovaný formulí 1

Michal Fokt
Diskuze (4)
Japonská luxusní značka na detroitském autosalonu představí studii sedanu Infiniti Q50 Eau Rouge, která bude inspirována světem formule 1. Patrně to tedy nebude diesel, obutý do pneumatik s nízkým valivým odporem...

Před pár lety jsem žasl, co dokáže vykouzlit jistá německá prémiová značka pomocí šikovného marketingu prakticky z ničeho, zdá se však, že už jsou překonáni, protože co dokáže vyždímat Infiniti ze skutečnosti, že někdo úplně jiný závodí ve formuli 1, to je přímo neuvěřitelné.

K původně nesmělému logu na vítězných monopostech Red Bull postupem času přibyl Vettetův "služební" FX50 a jmenování Vettela "šéfem" přes performance aktivity značky. A to nepočítám celou řadu dalších drobných společných projektů. Nejnovějším počinem bude už za měsíc studie sedanu Q50, nesoucí jméno jednoho z nejslavnějších úseků závodních okruhů v seriálu závodů formule 1 - zatáčky Eau Rouge v belgickém Spa-Francorchapms.

Infiniti je zatím tajemné, co se této studie týče, na jediné dostupné fotce je však už teď patrný nový přední nárazník s karbonovým splitterem a kryty zpětných zrcátek patrně ze stejného materiálu. Automobilka k tomu zatím pouze dodává, že vize auta s "extrémní výkonností" kombinuje techniku silničního vozu se světem motorsportu, kde Infiniti využívá možností, které mu dává partnerství s týmem Red Bull Racing.

Jak bude koncept vypadat v celé své brutální bychom měli zjistit nejpozději 13. ledna, kdy se v Detroitu koná tisková konference automobilky, takže určitě nejen já budu napjatý, co si na nás Infiniti nachystalo.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
7. 12. 2013 12:48
Re: KRÁSNÉ, JEDNODUCHÉ, ÚDERNÉ
souhlas :yes:
7. 12. 2013 10:03
KRÁSNÉ, JEDNODUCHÉ, ÚDERNÉ
:yes:
Avatar - pelikoš
6. 12. 2013 21:33
jo
vypadá skvěle. ;-) :yes:
6. 12. 2013 19:44
RBR
Eau Rouge síce znamená červená voda, ale červená mi k Inifiniti nesedí, tým viac, že sa odvoláva na F1. Mohli radšej držať líniu a nafarbiť to na modro/fialovo. Inak som zvedavý na pohon. Tipujem ešte výkonnejší hybrid.