Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti QX30: Konkurent Mercedes-Benzu GLA se ukáže v Ženevě

Jan Mička
Diskuze (3)
Ženevský autosalon se stane premiérou konceptu Infiniti QX30. Sériový vůz bude chtít konkurovat například Mercedes-Benzu GLA.

Po zveřejnění první fotografie Infiniti QX30, na které jsme vůz viděli zezadu, přichází nová ilustrace odhalující více detailů. O sériové výrobě nového crossoveru nemůže být pochyb, přičemž počítejme s využitím zařízení Nissanu v britském Sunderlandu, kde se v současnosti montují Nissany Qashqai, Juke, Note a Leaf. Všechno by mělo začít ještě v letošním roce.

Infiniti QX30 má v hledáčku například Mercedes-Benz GLA, přičemž využije shodnou platformu MFA pro přední pohon a příčně umístěné motory. Už z toho pohledu si na „drsňáka“ pouze nehraje, ale dostane také připojitelný pohon všech kol. S ohledem na spolupráci Infiniti a Mercedes-Benzu bychom tedy mohli mít jasno také v pohonných jednotkách – stejné totiž nyní využívá právě GLA, potažmo třídy A, B a CLA.

Karoserie vozu působí robustně, ale zároveň uvolněně. Cílem značky bylo zákazníkům nabídnout pocit bezpečí a jistoty nejen ve městě, ale také mimo něj, čemuž odpovídají i rozsáhlé ochranné díly v oblasti blatníků, nárazníků a prahů. Nicméně menší podíl prosklených ploch dobrému výhledu z kabiny nepřispěje a jedenadvacetipalcová kola, kterými je koncept vybaven, by dostala v reálném životě hodně na frak.

„Naším přáním bylo, aby uvolněné tvary studie QX30 Concept působily jako protipól městského shonu a nepružnosti, abychom vyjádřili univerzální schopnost tohoto vozu dojet kamkoli a bez velkého předchozího plánování,“ uvedl Alfonso Albaisa, výkonný ředitel Infiniti pro design. Zda se přání vyplní, zjistíme po světové premiéře na ženevském autosalonu, která proběhne 3. března ve čtvrt na tři odpoledne.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
20. 2. 2015 12:05
Re: jo
tohle auto může reálně infiniti pomoci ke zvýšení prodejů. jenom by to chtělo zlepšit marketing a rozšířit prodejní síť, což je asi největší slabina
Avatar - Ghostyx
19. 2. 2015 22:08
Re: jo
Nepochybně... :yes: :-! Moc zdařilé po stránce exteriéru, uvidíme, co interiér a technika, ale domnívám se, že to bude asi štika mezi premianty v dané třídě. ;-)
Avatar - pelikoš
19. 2. 2015 19:14
jo
tohle by klidně mohlo stát v moji garáži... :yes: