Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

International Truck LT spojuje tradice s moderním přístupem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tradiční severoamerický výrobce užitkových vozidel pod svou značkou International Truck rozšířil svou nabídku o modelovou řadu LT určenou pro dálkovou silniční dopravu.

Značka International Truck, která se specializuje na užitková vozidla pro civilní využití, patří pod křídla koncernu Navistar International Corporation, produkujícího nákladní automobily, autobusy, vojenská vozidla i samostatné motory.

V současnosti International Truck nabízí devět modelových řad nákladních automobilů od lehké TerraStar pro distribuční provoz na krátké vzdálenosti přes vozidla určená pro využití ve stavebnictví až po vrcholné těžké verze řad TranStar, ProStar a LoneStar určené pro dálkovou dopravu.

Nejmladším příspěvkem mezi vozidla značky International Truck je modelová řada LT, která byla odhalena na podzim loňského roku a letos vstupuje na severoamerický trh. Zákazníkům bude tato modelová řada k dispozici ve skutečně široké paletě provedení.

Zákazníci mohou s ohledem na využití svého vozidla volit jednu z pěti kabin. První z nich je krátká denní kabina, následuje provedení se spací nástavbou s délkou 1420 mm a nízkou střechou nebo se stejnou délkou a zvýšenou střechou, kterou může mít verze se spací nástavbou o délce 1850 mm, u níž je k dispozici i vysoká střecha.

Vedle provedení kabiny lze volit i ze dvou stupňů její výbavy. Základem je provedení Classic s vinylovým čalouněním a obložením plasty v prostoru řidiče s manuálním stahováním oken. Verze Premium nabízí prvky obložení s dřevěných dýh, elektrické stahování oken, centrální zamykání a další prvky zvyšující komfort na palubě.

Aerodynamicky optimalizované řešení přídě spolu s navazující kabinou stojí za snížením spotřeby o sedm procent oproti podobně výkonným tahačům značky International Truck. K dispozici jsou tři konfigurace podvozků 4x2, 6x2 a 6x4.

Nad přední nápravou mohou být uloženy přeplňované řadové vznětové šestiválce Navistar N13 nebo Cummins X15. První jmenovaná pohonná jednotka může z objemu 12,4 litru poskytovat výkon od 272 do 350 kW a točivý moment od 1830 do 2380 N.m, zatímco druhá je nabízena s výkony od 294 do 415 kW a točivým momentem od 1965 do 2780 N.m.

S motory Navistar a Cummins pak mohou spolupracovat manuální i automatické převodovky značek Eaton a Allison s devíti, deseti, třinácti, patnácti nebo až osmnácti rychlostmi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)