Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Heritage pořádal Mini Miglia (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ve Skotsku tým Jaguar Heritage trénoval na slavnou Mille Miglia a v rámci příprav si zde uspořádal svůj vlastní malý závod.

Jaguar Heritage, které je součástí divize Jaguar Land Rover Special Operations, se vedle výroby nových Jaguarů E-Type Lightweight, programu Driving Experience a organizování série Jaguar Heritage Challenge Series rozhodlo vyslat početnou výpravu na letošní Mille Miglia.

Slavný italský závod se letos koná od 14. do 17. května a posádky historických vozidel zde čeká více než tisíc mil na trase z Brescie přes Rimini do Říma, Parmy a pak zpět do Brescie.

Zástupci slavné britské značky svou účast v tomto podniku rozhodně neberou na lehkou váhu a v rámci připrav se rozhodli prověřit své schopnosti během vlastního podniku, který pojmenovali Mini Miglia.

Startovní pole tvořila dvojice závodních Jaguarů D-Type, stejný počet C-Type i XK120 a po jednom XK140 a limuzína Mk VII, která sice působí poněkud opulentním dojmem, ale v padesátých letech vybojovala řadu vítězství včetně prvního místa v Rallye Monte Carlo roku 1956.

Mini Miglia se uskutečnila na stovce mil těch nejlepších skotských silnic a posádkám Jaguarů nabídla vedle možnosti seznámit se svými vozy a natrénovat si taktiku pro Mille Miglia i neuvěřitelné scenérie a úžasně klikaté silnice.

Klasické Jaguary během této akce vyrazily od jezera Loch Lomond po silnici A83 směrem k hradu Inveraray, aby odtud zamířily na jih a projely po části původní trasy britské šampionátu závodů do vrchu. Následně se trasa Mini Miglia vrátila zpět k jezeru Loch Lomond.

Vítězem malé soutěže pravidelnosti v rámci příprav týmu Jaguar Heritage na Mille Miglia se stal kuchařský mistr James Martin s Jaguarem D-Type a za ním skončil s limuzínou Mk VII dobrodruh Charley Boorman.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)