Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar C-X75 si také zahraje v nové bondovce Spectre

David Bureš
Diskuze (0)
Britský supersport proslavený použitím turbín by v novém filmu o agentu 007 měl sloužit jako auto hlavního padoucha.

Nový film s Jamesem Bondem bude zřejmě pro milovníky aut velice zajímavým snímkem. Z dosavadních zpráv vyplývá, že si v nové bondovce Spectre zahrají unikátní Aston Martin DB10, Fiat 500 nebo Jaguar C-X75.

Poslední jmenovaný bude podle zpráv britského Autocaru automobilem hlavního padoucha, kterého patrně ztvární Christoph Waltz, známý například z filmu Hanební pancharti. Britský magazín odkazuje na inženýry, kteří vůz pro potřeby natáčení upravují.

Představitelé Jaguar zatím zprávy o použití C-X75 v nové bondovce nepotvrdili, zároveň je ale neodmítli. Prý si máme počkat do příštího roku, kdy půjde film Spectre do kin. C-X75 by hlavnímu padouchovi určitě slušelo, zvlášť s odkazem na nedávnou reklamní kampaň Jaguaru Good to be bad (Je dobré být zlý), ve které vozy britské značky prezentovali známí představitelé filmových padouchů.

Koncept C-X75 byl poprvé představen v roce 2010, kdy se dokonce hovořilo o jeho sériové výrobě. Tento supersport měl použít speciální pohon v podobě čtyř elektromotorů. Ty měly čerpat svoji energii z lithium-iontových akumulátorů, k jejichž dobíjení sloužily vedle elektřiny z běžné sítě i dvě turbíny. „Filmový“ C-X75 místo tohoto futuristického pohonu použije spíše kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec známý ze sériových Jaguarů.

Jaguar, potažmo sesterská značka Land Rover, má mnohaleté zkušenosti s filmy o agentovi Jejího Veličenstva. V posledním Skyfallu si zahrál Jaguar XJ nebo Land Rover Defender, ve snímku Dnes neumírej se pak těžce vyzbrojený Jaguar XKR představil v honičce s Aston Martinem Vanquish.

Autoři nové bondovky Spectre již potvrdili, že novým služebním autem agenta 007 bude speciálně postavený Aston Martin DB10. Dřívější zprávy italských médií pak naznačují, že součástí snímku bude i velkolepá honička po Římě, v níž se James Bond posadí za volant Fiatu 500. Tyto spekulace nicméně zatím nebyly potvrzeny.

David Bureš
Diskuze (0)