Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar testoval nový E-Pace v extrémních podmínkách. Finální zkoušku můžete sledovat živě!

Jan Mička
Diskuze (2)
Světová premiéra nového Jaguaru E-Pace proběhne ve čtvrtek 13. července. Ještě před tím vám ale Britové ukážou, že se nejedná o žádné ořezávátko.

Video se připravuje ...

Testování nových modelů na různých kontinentech není ničím novým. Výrobci si chtějí ověřit, že jejich produkty mohou bez problémů fungovat v těch nejextrémnějších podmínkách, mrazy a úmorná horka nevyjímaje. Stejně postupoval také Jaguar s jeho novým SUV E-Pace. Světová premiéra vozu se uskuteční už ve čtvrtek 13. července ve 21:00 a budete ji moci sledovat na facebooku i Youtube kanálu značky, následující řádky a přiložené video proto považujte za takovou malou upoutávku. Jaguar slibuje, že v rámci prezentace proběhne zatím nespecifikovaný finální test!

Jaguar se v rámci testování modelu E-Pace vydal k severnímu polárnímu kruhu, nevynechal pouště, testovací trať Nardo a samozřejmě ani legendární Severní smyčku Nürburgringu. Tam vůz údajně obkroužil více než 400 kol. Teploty se během testování pohybovaly od -40 do 48 stupňů Celsia a vůz se dokonce podíval i do horských oblastí položených 1500 metrů nad mořem.

Testování celkem zabralo přes 120.000 hodin a podílelo se na něm více než 500 inženýrů, pro jednu z libůstek však využili také bazén s půlmetrovou hloubkou vody. Vůz najel přesně doprostřed, s vypnutým motorem a otevřenými dveřmi se hodinku „rochnil“, a následně opět bez problémů vyjel na souš. Testovalo se na čtyřech kontinentech a své kvality muselo prokázat zhruba 150 prototypů. Celý zkušební program trval dlouhých 25 měsíců.

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - wakantanka
6. 7. 2017 12:56
Re: 1500 m nad mořem
To im stačilo sa vybrať niekam do Tatier >:D
6. 7. 2017 09:09
1500 m nad mořem
Dokonce podíval i do horských oblastí položených 1500 metrů nad mořem ? Tak to teda klobouk dolů :-)