Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by to vypadalo, kdyby se spojily automobilky Renault a FCA? Takhle určitě ne...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Už několik měsíců se spekuluje o tom, že by se automobilky Renault a FCA spojily. To jistého grafika přivedlo k zajímavému nápadu.

Zkusil si totiž představit, jak by mohly vypadat některé známé modely obou společností, kdyby dostaly část charakteru od druhého subjektu.

Vzniklo tak několik ilustrací (pro společnost Budget Direct Car Insurance), u nichž je sice už na první pohled zřejmé, že ve skutečnosti takové vozy nikdy nevzniknou, přesto jsou zajímavé. A občas i vtipné.

Vždyť kdy jindy bychom mohli spatři kupříkladu Renault Mégane Hellcat s 6,2litrovým osmiválcem?

Inspirace je v tomto případě zřejmá, tvůrce prostě spojil známý muscle car Dodge Challenger Hellcat s Méganem R.S.

Podobný přístup najdeme u obrázku s Dacii Duster Trailhawk. V tomto případě grafik přidal svaly a terénní schopnosti dostupnému rumunskému SUV.

Další na řadě bylo lehké kupé Alpine A110, které obdrželo přídomek SRT - a to značí péči divize Street & Racing Technology, sportovního oddělení amerických značek FCA..

Z jiného ranku je podoba Renaultu Master Overland Campervan, která spojuje obytný vůz na základě dodávky Master s terénními schopnostmi Jeepu Grand Cherokee Overland.

Zvláštní pak je vize čistě elektrického pick-upu Dodge Ram ZE. S Fiatem 500 R.S. se grafik zase vrací do vod rychlých aut, v tomto případě spojuje stylové vozítko s technikou divize Renault Sport. A samozřejmě s řádně přiostřeným vzhledem.

Agresivně vyhlíží také Renault Talisman Widebody, který dostal široký bodykit v duchu nedávno odhaleného Dodge Challenger Hellcat. Tvůrce ilustrace pak sní i o 6,2litrovém osmiválci pod kapotou.

Stejný motor pohání (tedy virtuálně) i Renault Koleos Trackhawk, což je mix francouzského SUV s více než 700koňovým Jeepem Grand Cherokee Trackhawk. S takovou porcí koní by 2,5 tuny vážící Koleos dal zrychlení z klidu na stovku za méně než 3,5 sekundy.

Posledním křížencem je Twingo SRT, tedy ostrá verze francouzského auta do města s motorem vzadu. Podle tvůrce by k pohonu stačila 3,5litrový šestiválec z Dodge Challenger z roku 2010. Fajn...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme