Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonská dílna nabízí fantastické renovace ikonických Mercedesů

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Toužíte po novém Mercedesu z dob, kdy se jednalo o mechanicky extrémně naddimenzované stroje s jednoduchým pojetím interiéru i exteriéru? V Japonsku mají odpověď.

Dílna Arrows, sídlící v japonském městě Kawasaki, totiž nabízí v rámci své řady Classic Line nádherně zrenovované stroje Mercedes-Benz W124 (tedy předchůdce třídy E) a Mercedes-Benz třídy G, které vás svým pojetím a zpracováním okamžitě přenesou do devadesátých let.

Namísto restomod úprav, různého vylepšování výbav a jiných modifikací totiž dílna Arrows sází na víceméně sériový vzhled, který dodnes zaujme jednoduchostí a funkčností. Renovovanou karoserii zdobí jednoduchý lak v tradičních odstínech, jako je béžová Pueblo Beige, ikonická taxikářská Light Ivory nebo šedá Rodeo Grey.

Oživené plasty na bocích karoserie září novotou, podobně jako chromovaná maska, zatímco v podbězích jsou kola s jednoduchými poklicemi. Kabinu zdobí klasické látkové čalounění v tradičních károvaných vzorech, zákazníci si mohou vybrat mezi volantem s airbagem či bez airbagu a na výběr jsou i různé druhy obložení, včetně zatmaveného dřevěného dekoru.

Společnost přitom nabízí, že pro zákazníky buď sežene a zrenovuje vůz přesně podle jejich představ, nebo je schopna upravit i dodaný vůz, což se samozřejmě podepíše na nižší ceně. Společnost totiž nyní na svých stránkách prezentuje několik modelů v různých cenových kategoriích.

Například Mercedes-Benz 300TE z roku 1991, osazený 3,0litrovým benzínovým šestiválcem v kombinaci s manuální převodovkou, se prodává v přepočtu za cca 1.167.000 Kč. Kromě šestiválce ovšem vůz nabízí i bohatou výbavu, včetně klimatizace, střešního okna, posilovače řízení, sedmimístné konfigurace nebo střešního nosiče, díky kterému dokáže plnit roli malého rodinného stěhováku.

Kolegové z The Drive, kteří na dílnu upozornili, nicméně v její nabídce našli i dostupnější model, kterým je šedivý kombík Mercedes-Benz 320T z roku 1995. Opět se jedná o sedmimístný model, tentokrát s nepatrně skromnější výbavou a v kombinaci s automatickou převodovkou, který ovšem v přepočtu vyjde na cca 772.000 korun. Tím ovšem nabídka nekončí.

Společnost se sice prezentuje především jako odborníci na renovace vozů Mercedes-Benz W124, současně však nabízí v rámci své série Classic Line také renovované vozy Mercedes-Benz třídy G ve dvoudveřovém a čtyřdveřovém provedení.

Za ceny okolo 971.000 korun, ovšem tentokrát bez daně, tak společnost pro zákazníka najde vhodný vůz a následně ho upraví do stavu, v jakém se už dnes géčka moc často nevídají. Na snímcích opět můžeme vidět jednoduché béžové lakování, černou plastovou masku, černá plechová kola nebo jednoduché kárované čalounění s černým lemováním.

I ikonické géčko, které je dnes spíše symbolem luxusu a prestiže, tak může díky Arrows opět zazářit ve své původní užitkové a funkční podobě. Společnost navíc nabízí renovaci vozů s volantem na pravé i levé straně, takže movití zájemci si zřejmě budou moci vůz nechat přepravit i za hranice Japonska.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

5. 4. 2022 09:02
Lákavá cesta do doby...
...kdy byl západní automobilový svět ještě v naprostém pořádku! :yes: :yes: :yes: