Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jay Leno: Jak se kupuje McLaren MP4-12C? (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Chcete se dostat do McLaren Technology Centre ve Wokingu? Přepište si jméno v občance na Jay Leno a běžte si koupit McLaren MP4-12C.

No dobrá, je to samozřejmě trochu přitažené za vlasy. Každé malé dítě dnes ví, kdo je Jay Leno. Vzhledem k tomu, že normální smrtelník (včetně motoristického novináře) se nemá moc šanci do Wokingu dostat, tento pán se s námi podělil o zážitky z návštěvy továrny a z testovací jízdy na letišti Dunsfold, kam to není ze sídla McLarenu daleko.

Dunsfold? Tam je přece testovací trať Top Gearu a Stig zde s tímto McLarenem zajel nejrychlejší čas ze všech aut 1:16,2 min, porazil mimo jiné i Bugatti Veyron Super Sport. Tedy v případě, že Ariel Atom V8 považujete za pojízdné lešení s atomovou bombou v útrobách a nikoli za auto, které lze legálně přihlásit do silničního provozu. S ním byl totiž ještě o více než vteřinu rychlejší.

Jay Leno má ve svých garážích více než 300 čtyřkolových skvostů včetně naší Tatry 87. Vzhledem k tomu, že vlastní i legendární McLaren F1, byla jeho volba logickým krokem. Nakonec si vybral základní specifikaci. Sice chtěl původně karbonové brzdy i obložení ze stejného materiálu, ale... byl upozorněn na to, že ocelové brzdy jsou lehčí a v běžném provozu lépe využitelné. Uhlíková vlákna uvnitř pak mají spíše dekorativní funkci, na váze svého nového miláčka neušetříte ani kilo.

To svědčí o jediném: solidnosti lidí od McLarenu, kteří se nesnaží odrbat své zákazníky i přesto, že zákonitě neotáčejí každou libru nebo dolar.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
21. 7. 2011 00:06
Re: úcta a kšeft
:yes: >:D
21. 7. 2011 00:05
Re: 4 - 12
no hlavně mi přijde otřesnej ten středovej tunel z palubovky jak se tahne dolů..
Avatar - Astene
20. 7. 2011 22:01
Re: 4 - 12
Souhlas. Škoda, že tak vynikající technika dostala tak průměrný design.
20. 7. 2011 21:03
Re: úcta a kšeft
Taky jsem si toho okamžitě všimnul, přitom jakou má pověst petrolheada jsem se tomu vyloženě vysmál... >:D Neříkám, že musí být závodník ale styl ala duchodkyně v Mikře mě dostal >:D
20. 7. 2011 15:07
úcta a kšeft
...asi jen kvuli tomu nebyl Jay poucen jak spravne prehmatavat a drzet volant... :-)