Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je čas skončit, vzkazuje recenze nového dílu The Grand Tour

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Nový díl The Grand Tour si z od  The Telegraph odnesl podprůměrné hodnocení, samotná recenze si pak nebrala servítek.

Před pár dny zveřejnil Amazon dlouho očekávaný nový díl motoristického pořadu The Grand Tour, který tentokrát dostal podtitulek „A Massive Hunt“. Jak už nejspíš víte, nový díl se odehrává na Madagaskaru, kde trojice moderátorů s netradičně upravenými vozy hledá ukrytý poklad slavného piráta.

Oproti prvnímu dílu nové série, která je zaměřena pouze na podobné speciály, se trojice slavných moderátorů konečně opět vrátila k automobilům, což rozhodně potěšilo masy fanoušků. První recenze pak nevypadaly vůbec špatně, například na ČSFD má druhý díl čtvrté série hodnocení prozatím 86 procent.

Web GrandTourNation (GTNation) pak nový díl také vychvaloval a pěl chválu na návrat ke klasické formě, na kterou jsme od Clarksona, Hammonda a Maye zvyklí. Stejný web ale během víkendu upozornil na recenzi britského The Telegraph, která si nebrala servítky. Michael Horgan dal novému dílu dvě z pěti hvězd, označil ho za televizní vrak a ještě v titulku naznačil, že je čas skončit.

V úvodu recenze zmiňuje, že slavné trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James Bay začíná připomínat opotřebený „minicab“, který už najel mnoho mil. A do určité míry s tím souhlasí i web GTNation, podle kterého poslední speciál silně připomínal speciální díl o hledání pramene Nilu, který slavná trojice natočila ještě za dob Top Gearu.

Podle Telegraphu pak poslední díl vyvolával známý pocit déjà vu. Recenze sice chválí působivé záběry a krásy nového prostředí, samotný příběh a různé situace v průběhu epizody však podle recenze vyvolávají v člověku pocit, že už něco podobného v podání slavné trojice viděl. „Prostředí se změnilo, ale příběh je v podstatě stejný, jen s lety chřadl,“ zmiňuje Telegraph.

Kritiku si také zasloužil formát, respektive jeho délka. Zatímco Amazon vsadil na 90 minut, podle Telegraphu by ale bohatě stačilo 60 minut. Děj se totiž až příliš často opakuje a velkolepý závěr kvůli tomu údajně nepůsobí tak dobře.

The Grand Tour se až příliš spoléhá na chemii trojice a téměř na nic jiného. Ta už ale není dost zábavná na to, aby skryla stále zjevnější nedostatky tohoto vyčerpaného formátu,“ shrnuje The Telegraph.

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Doporučujeme

23. 12. 2020 07:20
Očekávání
Ano, mělo to prvek deja vu. Já jsem byl vždy spíše zastánce klasických dílů, jejich bits v the news apod. byly bezkonkurenční a speciály jsem bral jako zpestření, navíc se mi více líbili více low cost díly. Taky podle mě hraje roli velké očekávání, tak je to i všeho. Pokud čekáte rok na nový díl, čekáte pochopitelně u úplný zázrak, kdyby to byl speocisl v normální řadě, nadchnul by podle mě mnohem více. Ale to je holt dnešní doba, mladší a noví si žádají speciály, protože nebyli zvyklí na klasický formát pořadu. Je to škoda, klidně bych se na ně zase koukal každý týden a poslouchal glosy v jejich zprávách.
22. 12. 2020 19:32
Re: TG vs. GT
To je normální - pusť si třeba poslední CD Bon Jovi, poslední film Bruce Willise, proste to někde donekonečna...
22. 12. 2020 19:00
TG vs. GT
Vydrzel jsem na to koukat 20 minut a pak to total znuden vypnul - 100x to same jen jaksi trosku vycpelejsi, nebo jsem uz zestarl a nechapu to.

Vzpominam si na zaver jedne ze serii TG, kdy za zvuku The Ending od Briana Ena JC projizdi Aston a zamackl slzu....
Avatar - woody-alien
22. 12. 2020 13:15
Re: Pisálci, kritici a mistři
Přesně. :yes:
Avatar - KANKUNEN
22. 12. 2020 12:28
Re: Pisálci, kritici a mistři
:yes: