Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

JE Design Altea XL: rodinný express

Roman Daněk
Diskuze (5)
Ladičská společnost JE Design se specializuje na tuning vozů koncernu Volkswagen. Jedna z jejich posledních nabídek se týká kompletního balíčku úprav pro rodinný vůz Seat Altea XL.

Seat Altea XL je na trhu už nějaký ten měsíc, ale stojí stranou zájmů ladičských firem. Tuner JE Design se specializuje na tuning vozů koncernu Volkswagen a využil nezájmu úpravců o Alteu XL. Nabídl sportovně založeným řidičům, kteří museli pod taktovkou manželky koupit rodinný vůz, kompletní úpravu španělského Seatu Altea XL.

Seat Altea XL s naftovým čtyřválcem o objemu 2,0 l má po adresných úpravách od JE Designu výkon 130 kW (177 k), což je 27 kW (37 k) více než u sériové verze. Nejvyšší rychlost atakuje hranici 210 km/h a sprint z nuly na stovku zvládne nadopovaný rodinný expres za 8,9 s. Všechny úpravy pohonných jednotek a tuningové díly mají certifikát TÜV.

Karosářský balíček úprav obsahuje nový přední i zadní nárazník, lišty na přední světlomety (mračítka) a nadstavce na boční prahy. Na zádi se objevuje čtveřice kulatých ocelových koncovek a o dobrou akustiku se stará sportovní tlumič výfuku. V blatnících jsou 19palcová kola s pneumatikami o rozměrech 225/35 R19, ale tuner předesílá, že nabízí širokou paletu disků od 17 do 19 palců. K silnějším pohonným jednotkám byl optimalizován i podvozek a tlumiče. Světlá výška vozu se snížila o 30 mm. Pro interiér má tuner připraveno mnoho doplňků, ale jde o individuální záležitost a záleží na osobním jednání.

Tip: Mrkněte se, jak tuner JE Design upravil kupé TT od automobilky Audi.

Roman Daněk
Diskuze (5)