Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je tahle napodobenina Ferrari Enzo nejhorší a nejvtipnější replikou, jakou jste viděli?

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Na základě Pontiacu Fiero vznikla celá řada replik drahých supersportů. Tahle patří mezi ty nejpodivnější.

A je jen na vás, jestli bizarní napodobeninu Ferrari Enzo považujete za vyloženě nechutnou a urážlivou, nebo ji hodnotíte s nadhledem jako vtipnou.

Právě tato replika se nedávno objevila v epizodě Jay Leno’s Garage na YouTube. Slavný americký moderátor a známý sběratel aut se dokonce ve "Fierim Enzu" svezl.

O vzniku repliky bohužel nemáme mnoho informací, ale zřejmě jde o hotový body kit, který někdo podle pravého Enza navrhl a prodával. Na internetu jsme totiž kromě červeného exempláře z videa našli také žlutý kus, který se kdysi někdo pokusil prodat.

I ten najdete v galerii. A je to opravdu mimořádný pohled, něco tak podivného jste určitě dlouho neviděli.

Ale zpět k červené replice z videa. Ta se před pár lety dostala do sbírky firmy Car Bros. Jak vysvětluje její zástupce Michael Coyne, koupila ji hlavně pro to, že auto nikdo nechtěl. Upravené Fiero z roku 1986 vyšlo na 4.000 dolarů, což je podle současného kurzu asi 95 tisíc korun. Pontiac byl v hrozném stavu, takže si vyžádal spoustu práce.

Vtipné pak je, že lidem z Car Bros se repliku povedlo dostat na prestižní akci The Quail, která se pravidelně koná v Kalifornii a kam se vozy a jejich majitelé dostanou jen na pozvání organizátorů.

Jde tedy o přehlídku drahých a exkluzivních vozidel. Podle Coynea se Fiero na tuto událost zřejmě dostalo omylem, pořadatelé si prý mysleli, že se Car Bros hlásí s pravým Enzem. A neprohlédli si fotky, které jim firma poslala.

Přítomnost bizarní repliky ale organizátoři nakonec vzali s humorem.

A jak tahle divná věc jezdí? Jay Leno je velice stručný, auto podle něj není tak hrozné. "Ale není ani dobré," dodává okamžitě. 

Svým způsobem hodnocením je také jeho odpověď na otázku, co by ho přimělo, aby si falešné Enzo koupil. "Duševní porucha," reaguje Leno.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - palix
27. 6. 2020 20:15
Re: takto zboku
Niet čo pánovi Lenovi závidieť. Čo by sme my bežní ľudia robili s takým autom? Aby to človek mohol vlastniť potrebuje obrovské príjmy. Diely, servis, poistky - stojí to majetok. Navyše podobné autá väčšinou stoja v garážiach... Osobne som už vyrástol z obdivovania drahých superšportov. Zaujímam sa skôr o výborné a dostupné veci.
Avatar - palix
27. 6. 2020 20:12
Re: takto zboku
Pokiaľ bola táto "replika" pokusom o karikatúru, tak sa to dá pochopiť. V každom prípade je to škoda času a peňazí. Pôvodné auto (Pontiac Fiero) vyzeralo lepšie. Autor ho mal radšej zrekonštruovať do perfektného stavu.
Avatar - 3_diamanty
26. 6. 2020 23:59
Re: takto zboku
nejeden cinan by doma na kolene s kladivom v ruke spravil lepsiu repliku ako toto ... pride mi to hodne slabe .. aj ked samozrejme z ho.vna sa bic upliect neda... ale aj tak mizerna replika ... skoda penazi cele toto "dielo"
Avatar - 3_diamanty
26. 6. 2020 23:14
takto zboku
mi to propomina tu veverku z doby ladovej 8-s :D