Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je vám Ford Ranger Raptor málo? V Německu nabízejí ještě drsněji vyhlížející pick-up

David Bureš
Diskuze (13)

Zákazníci si dnes už nechají individualizovat kdejaké auto, klidně i pracovní pick-up. Německý tuner Prior Design jim má co nabídnout.

Německá tuningová společnost Prior Design v minulosti zaujala hlavně úpravami luxusních a sportovních automobilů, v poslední době se však zaměřuje i na levnější auta. Loni tak třeba ukázala výrazně upravenou Dacii Duster. Nyní je tu pak tuningový kit pro Ford Ranger.

Ford Ranger se sice může zdát primárně jako pracovní stroj, jenže dnes pick-upy i v Evropě oslovují stále více zákazníků, kteří chtějí mít auto s korbou více vyšperkované, a tak na tento zájem reagují jak výrobci, tak tuningové firmy. Prior Design tak sáhl po úpravách, které mu jdou nejlépe. Vsadil na hodně agresivní vizáž, zdůrazněnou rozsáhlým užitím černé barvy, výsledkem čehož je stroj působící snad ještě agresivněji než takový sportovně laděný Ford Ranger Raptor, vyráběný přímo americkou automobilkou.

K dispozici je přepracovaná příď s novou maskou, což vyjde na 590 eur (asi 15.400 Kč). Pokud byste pak navíc chtěli vzhled posunout ještě dále, může být logo v masce chladiče karbonové.

Hlavní součástí bodykitu je ale rozšíření karoserie, a to pomocí osmi individuálních panelů, díky čemuž lze na Raptora obout širší pneumatiky a kola. Vybírat je přitom možné z široké nabídky 18“, 19“ nebo 20“ kol. K dispozici je i možnost zvýšení podvozku. Upravena může být i záď, s decentním spoilerem na dveřích od korby.

Pokud byste chtěli kompletní úpravu Raptora se všemi nabízenými komponenty, vyjde taková úprava na 5.200 eur (asi 136.000 korun). Za příplatek navíc všechny komponenty mohou být karbonové. Prior Design přitom avizuje, že bodykit pasuje na veškeré exempláře Raptoru vyrobené od roku 2011. Úprava se tudíž vztahuje na aktuální generaci vozidla.

Komu by pak ani to nestačilo, může si nechat upravit také interiér vozu. V tomto případě Prior Design postupuje v duchu motta náš zákazník, náš pán, protože si můžete vybrat z široké palety koženého nebo alcantarového čalounění a dalších doplňků.

David Bureš
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - curwasportiva
30. 1. 2021 21:06
Re: Ani ne
Tak on by poslouzil na praci i pro rodinu lip nez octavia combi, v tom je krasa pickupu ;-)
Avatar - palix
30. 1. 2021 19:57
Re: Ani ne
Asi to bude pravda - tí remeselníci toho nemali naloženého nejako extrémne veľa - maximálne nejaké náradie, nákup...
Na druhej strane - Raptor by poslúžil na prácu lepšie ako napr Octavia kombi :-)
Avatar - curwasportiva
30. 1. 2021 19:30
Re: Motor
Za uzmoulanou v6 bys mohl byt jeste rad... Na druhou stranu Ranger s V6 nekoupis ani v Americe, kde se prodava pouze s 2.3l EcoBoost...
Avatar - speedfred
30. 1. 2021 19:10
Re: Motor
Europa (Brusel) možno nie, ale ľudia by aj chceli.
Avatar - curwasportiva
30. 1. 2021 18:46
Re: Ani ne
Tak třeba jen kvůli tomu FOX podvozku, které snižuje užitečné zatížení... Raptor je na volný čas a zábavu ne na práci, stejně velká část trucků slouží k pro tyto účely, to jen tady je zažitá představa, že každý truck je na práci...