Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyprodáno na rok dopředu. O Rolls-Royce Spectre je v Česku zájem

Marek Bednář
Diskuze (47)

Elektrický Rolls-Royce Spectre v loňském roce stál za téměř desetinou prodejů české divize automobilky. A když si ho objednáte dnes, dostanete ho nejdřív v roce 2025, prozradili zástupci značky.

Automobilka Rolls-Royce už před několika dny svět zpravila o tom, že s 6.032 globálně prodanými auty byl rok 2023 nejúspěšnější v její historii. Největší zájem o nové rollsy je ve Spojených státech následovaných Čínou, v Evropě, kde automobilka zaznamenala v loňském roce velký nárůst, přichází nejvíc objednávek z domovské Velké Británie.

V Česku máme jediný showroom Rolls-Royce, a to v Praze. V roce 2016 otevřel své brány v budově hotelu InterContinental v Pařížské ulici, nyní se staví nové prostory v nové vizuální identitě ve Strašnicích. Otevření je plánováno na druhý kvartál letošního roku.

Video se připravuje ...

Potřebuje Česko vlastní showroom nejluxusnější automobilky na světě? Nechme hovořit čísla – od roku 2016 v pražské prodejně našlo zákazníky přes 300 aut, z čehož většina byly nové vozy. Zhruba 30 % jich bylo ojetých – jakkoliv toto slovo zní u značky Rolls-Royce trochu nepatřičně – v rámci vlastního programu s názvem Provenance.

Auta u nás nekupují jen čeští zákazníci, ale také Slováci a lidé z jiných částí Evropy. Poměr slovenských zákazníků k českým je asi 30:70, ovšem první elektrický spectre, který v Praze prodali, zamířil k zákazníkovi právě na Slovensko. Doručen byl v listopadu loňského roku.

Spectre je pro značku obecně poměrně důležité auto, a to z jednoho důvodu. Jak české zastoupení prozradilo na pražské tiskové konferenci, pro 40 % zákazníků spectre je to první vůz značky Rolls-Royce, který si kupují.

Zájem o něj také očividně není malý. Rok 2024 sotva začal a zákazník, který by dnes přišel si nový spectre objednat, by ho dostal až v roce 2025. Kolik kusů rukama showroomu v letošním roce projde, však zástupci automobilky neprozradili.

„Je velmi potěšující vidět, že dokážeme naplnit i překonávat neustále se zvyšující očekávání klientů, což vede k prodeji na tak vysoké úrovni jako nikdy dříve,“ říká Pavel Kalouš, brand manager Rolls-Royce Motor Cars Prague, jak zní celé jméno dealerství. „I nadále zůstává naše obchodní aktivita velmi exkluzivní, stejně jako jsou velmi vzácné automobily Rolls-Royce. Přesně to zákazníci naprosto právem očekávají a důkazem jsou jedinečné a na zakázku stavěné projekty, které jsme měli tu čest uvést do reality,“ dodává.

Podle starších informací značka v Česku loni zaznamenala 43 registrací nových aut, což bylo meziročně o 6 více. Téměř polovina z toho – 19 kusů – připadá na SUV Cullinan, následuje sedan Ghost s 13 vozy a po čtyřech se u nás objevilo kupé Spectre a Wraith. Konečně, kabriolet Dawn byl registrován jeden. Všechna auta, která se v Česku loni prodala, nesla nějaké prvky z individualizačního programu Bespoke,

Marek Bednář
Diskuze (47)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
26. 1. 2024 15:48
Re: Ale ne ne...
Tak budeš brčet Doníku Melounáři

"A i když se elektrickému modelu Spectre velmi daří, mimo jiné v tom, že pro čtyřicet procent zákazníků jde o jejich první Rolls-Royce, o výhradně elektrické budoucnosti mluví představitelé značky daleko opatrněji než ještě třeba na začátku minulého roku. To se totiž nechal dnes již bývalý šéf Rolls-Roycu - Torsten Müller-Ötvös, slyšet, že od roku 2030 bude značka plně elektrická. Teď se Frank Tiemann - vedoucí korporátní komunikace pro střední a východní Evropu a střední Asii, vyjádřil v tom smyslu, že dvanáctiválec s nimi zůstane ještě velmi, velmi dlouho… Tak uvidíme, v Británii mezi tím posunuli zákaz spalováků právě z roku 2030 na 2035, že to s elektromobilitou nebude tak žhavé, velmi opatrně zmiňují i další značky. Zajímavý vývoj."

Smůůůůla co
Avatar - Barrichello
26. 1. 2024 15:38
Re: Re: RR Spectre
Nevím co vydrží RR, bavím se obecně. 80 tis km na českých hrbolatých silnicích, kde Lojzík zaplácne díru asfaltovou směsí se rovná 200 tis km na kvalitní západní silnici.

Bohužel....
Avatar - Barrichello
26. 1. 2024 15:36
Re: Ale ne ne...
Co je na tom nepodařenýho? to auto normálně funguje, má ty nejluxusnější materriály a jezdí naprosto v pohodě. Můžeš si vybrat sedan Senat, prodlouženou limuzínu Senat, SUV Komendant a pro váldní složky je ještě MPV/VAN Arsenal a kabriolet Senat.
26. 1. 2024 07:56
Re: Ale ne ne...
:D :D :D :D
Putinová nepodarená hračka že nie je na smiech? Keď už toto nie, tak potom neviem čo
26. 1. 2024 07:52
Re: Ale ne ne...
Kedže k tomu nemáš čo dodať, tak zvolíš osobné útoky. Také klasické.