Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jon Olsson nechal svému Mercedesu G 500 4x4² uříznout střechu, aby v něm mohl jezdit na nákupy

Martin Tolar
Diskuze (2)

Mercedes-Benz G 500 4x4² je takové správně nabubřelé auto. Je fajn koukat na ostatní z patra, ale můžete se dostat i do situací, kdy je taková výška na obtíž.

Možná jste to někdy zažili. Jedete v klidu na nákupy, jak jste zvyklí a najednou si uvědomíte, že máte vyšší auto. A pak jen přemýšlíte, zda se do té podzemní garáže vejdete.

Mercedes-Benz G 500 4x4² by tam měl asi ještě větší problém. Přesto se jeden majitel nechtěl jízd do nákupních středisek vzdát. Naštěstí jej nenapadlo snížit podvozek nebo nasadit pneumatiky s nižším profilem. Auto jednoduše snížil tím, že odstranil část střechy.

Ten majitel není úplně neznámý, je to profesionální lyžař, dobrodruh a automobilový našenec Jon Olsson, jehož auta občas budí rozruch. Géčko bez střechy a s polovičním čelním oknem asi také nezůstane bez povšimnutí. 

Díky tomu se i snížilo těžiště auta, které tak možná bude mít lepší jízdní vlastnosti. I když pořád je těžiště někde v místech, kde má běžný osobák střechu. Záslepky míst, kde došlo k oddělení, jsou z ušlechtilého dřeva a vypadají velmi elegantně. 

Olsson se k této úpravě odhodlal už někdy před rokem, jenže pak zjistil, že do vozu bez střechy může napršet. Kupodivu. A tak se rozhodl pro další modifikaci - instalaci plátěné střechy. Úpravu provedla firma DT Mobility v Nizozemí.

Díky tomu s ním bude Jon moci jezdit častěji, což je u takových aut to nejlepší. Zkrátka je chceme vidět v provozu.

Martin Tolar
Diskuze (2)

Doporučujeme

7. 5. 2019 21:37
Re: hihihihihi
Pán ve žlutém tropickém obleku, Daniel Nekonečný, mistrrrrr rrrrrrozkoše
>:D Chudák auto :-|