Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je vzácný sedan Audi S6 Plus, jeden z 97 vyrobených

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli máte slabost pro zajímavé a rychlé audiny, pak si možná zkontrolujte stav bankovního účtu. Na prodej je totiž vzácný sedan Audi S6 Plus.

Audi S6 Plus vzniklo jako rozlučka s platformou C4, na níž stál model, který poprvé v historii značky dostal označení A6. Ostrá verze se proto objevila na konci jejího životního cyklu - vyráběla se krátce, od června roku 1996 do října 1997. Celkem vzniklo 952 exemplářů, z nichž 855 bylo kombíků. Sedanů tak z výroby vyjelo jen 97.

A právě jeden sedan je aktuálně k mání, v červnu ho bude v německém Essenu dražit aukční síň RM Sotheby's, která odhaduje, že by se vůz mohl prodat za částku mezi 1 až 1,6 milionem korun.

O pohon Audi S6 Plus se stará 4,2litrový osmiválec, který dává výkon 240 kW. Standardní S6 přitom do pohybu uváděl přeplňovaný pětiválec - i když Audi zákazníkům nabízela také osmiválcovou verzi S6. Ta měla 213 kW.

Automobilka si v případě S6 Plus pohrála také se zavěšením a brzdami, které dostaly větší přední kotouče. V8 spolupracuje s vylepšenou šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem všech kol.

Sedan díky uvedené výbavě dokázal akcelerovat z klidu na 100 km/h za 5,6 sekundy, což v době vzniku stačilo i na vyloženě sportovní auta.

Vůz, který míří do aukce, původně jezdil ve Španělsku, kde ho využíval šéf vydavatelství deníku El Mundo. V roce 2005 prošel renovací, která zahrnovala opravu motoru a nový lak, samozřejmě v původním odstínu modré Nogaro.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme