Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je zajímavé BMW M3 E30. Dosud toho moc nenajezdilo. A taky patřilo Paulu Walkerovi

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Kdybyste si mohli koupit jen jedno jediné BMW, jaké by to bylo? Určitě se najde řada lidí, kteří by volili první M3.

Ostrá verze generace E30 má prostě status legendy, ikony a kultu. První BMW M3 se vyrábělo v letech 1986 až 1991 a i když mělo pod kapotou "jen" čtyřválec, objevuje se pravidelně v různých výběrech zaměřených na nejřidičtější vozy všech dob.

Tohle všechno ale také současně znamená, že se ceny první M3 pohybují hodně vysoko. A levný rozhodně není ani červený kousek s 2,3litrovým čtyřválcem, který se objevil na prodej na portálu eBay. Prodejce požaduje v přepočtu asi 3,8 milionu korun. 

Na druhou stranu, tohle není tak úplně obyčejná M3. Zajímavě vypadá už nájezd, bavorák vyrobený v roce 1991 totiž dosud najezdil jen 13.248 mil, tedy 21.321 km. Nízkým kilometrům odpovídá i stav, tedy alespoň to naznačují fotografie.

Auto vyhlíží pěkně nejen zvenku, ale i uvnitř. Má původní lak, originální jsou také sedadla v krémové barvě. Vzhled oživují 16palcová kola z modelu M3 Sport Evolution.

Je tu ale ještě jeden důvod pro tak vysokou cenu. BMW totiž kdysi patřilo herci Paulu Walkerovi, kterého proslavila série Rychle a zběsile. Údajně patřilo do jeho osobní sbírky.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme