Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karavanem po Česku. Nejlepších 5 destinací a kempů. Stačí i stan nebo auto

Jan Faltýsek
Diskuze (4)

Připravili jsme pro vás přehled pěti top kempů, které byste si mohli přidat na svůj seznam při plánování dovolené. Od rodinných oáz přes přírodní ráje až po rekreační oblasti na břehu jezera.

Česká republika je zemí s nádhernou krajinou a historickými městy, a co je lepší způsob, jak ji prozkoumat, než na cestě karavanem? Zde je výběr našich top 5 kempů, které byste si měli přidat na seznam pro vaši další dovolenou v karavanu, stanu nebo autě.

1. Camping Vranovská pláž: Skvělá volba pro jižní Moravu

Vranovská pláž je ideálním místem pro karavany přímo na břehu Vranovské přehrady. Tento kemp je nejen pro samotáře, ale i pro rodiny s dětmi, kluby, školy v přírodě, a dokonce i rybáře a houbaře. Pokud jste milovníci historie, jistě oceníte blízkost historických měst jako jsou Bítov, Telč a vinné sklepy u Znojma.

Pro ubytování máte na výběr od luxusních mobilheimů až po jednoduché chatky. Pokud si přivezete svůj stan, je tu k dispozici 300 míst pro stany. Pro děti jsou zde animační programy a sportovní vyžití, a pro dospělé zase široká nabídka sportovních aktivit včetně paintballu a houpačky.

Ceny za 1 noc Mimosezóna
1. 5. - 23. 6., 28. 8. - 30. 9.
Hlavní sezóna
24 .6. - 27. 8.
Automobil osobní 120 Kč 150 Kč
Karavanové místo (auto + karavan/obytné auto + elektřina a voda) 400 Kč 450 Kč
Osoba od 15 let 100 Kč 180 Kč
Děti 6-14 let 50 Kč 90 Kč
Rekreační poplatek dospělá osoba/noc 18-20 Kč

2. Autocamp Sedmihorky: Skvělý kemp v Českém ráji

Autocamp Sedmihorky, který se nachází v srdci Českého ráje, je rozhodně jedním z nejlepších kempů v ČR. Jeho okolí je plné bujné vegetace, skal a kvetoucích luk. Ubytování je možné v chatkách, ve stanech, mobilních domech, i indiánském týpí, a jsou tu i louky pro ty, kteří si přivezou karavan nebo stan.

Děti si tu mohou užít dvě klubovny a hřiště, stejně jako kulturní programy a představení. Dospělí si zase mohou užít rybolov, minigolf, stolní tenis a mnoho dalšího.

Ceny za 1 noc Mimosezóna* Červenec/Srpen
Automobil osobní 40-95 Kč 140/130 Kč
Karavanové místo (auto + karavan/obytné auto + elektřina a voda) 350-460 Kč 645/530 Kč
Dítě 6-14 let 40-65 Kč 80/75 Kč
Osoba od 15 let 45-95 Kč 170/145 Kč
Rekreační poplatek dospělá osoba/noc 20 Kč
*víkendy a Velikonoce jsou v mimosezóně dražší

3. Kanak – kemp Branná: Dražší, ale skvělý kemp v jižních Čechách

Kemp Branná, situovaný na pravém břehu Vltavy, je považován za jeden z nejlepších kempů v jižních Čechách. S jeho polohou zhruba uprostřed cesty mezi Českým Krumlovem a Vyšším Brodem, je to dokonalé místo pro všechny milovníky vodních sportů a přírodních krás.

Jste-li fanoušek vodáctví, pěší turistiky nebo cyklistiky, tento kemp je ideální volbou pro vás. Nabízí přírodní a čisté prostředí s přátelským personálem. Pro děti je tu dřevěné hřiště, minigolf a dokonce i živé holandské kozičky. Kemp také hostí základnu pro půjčování raftů a lodí KANAK.

Ceny za 1 noc Mimosezóna (do 17. 5. a od 28. 8.) Sezóna od 18. 5. do 27. 8.
Automobil osobní 150 Kč 180 Kč
Karavanové místo (auto + karavan/obytné auto + elektřina a voda) 650 Kč 700 Kč
Dítě 11-15 let* 70 Kč 100 Kč
Osoba od 15 let 150 Kč 180 Kč
* dítě do 10 let zdarma

Video se připravuje ...

4. Matylda Most: Přírodní krásy v blízkosti města

Na severozápadě města Mostu se rozprostírá rekreační areál Matylda, který je oblíbeným cílem pro aktivní dovolenou. Areál se rozkládá kolem umělého jezera vytvořeného rekultivací krajiny po těžbě uhlí. Jezero s rozlohou 38,7 ha a průměrnou hloubkou zhruba 3,5 metru láká milovníky vodních sportů, rybáře i rekreanty. K dispozici je i asfaltová dráha pro cyklisty a bruslaře.

Areál Matylda je vybaven parkovištěm zdarma, bikeboxem pro bezpečné uložení kol a během letní sezóny je zde možnost půjčení paddleboardů a vodních šlapadel. Kemp nabízí ubytování pro návštěvníky se stanem, obytnými vozy i karavany.

Ceny za 1 den
Automobil osobní 60 Kč
Obytný přívěs 100 Kč
Obytné auto 150 Kč
Elektrická přípojka 135 Kč
Děti 6-15 let 35 Kč
Dospělý od 16 let 70 Kč
Rekreační poplatek dospělá osoba/noc 10 Kč

5. Kemp U Tomášků: Rodinná oáza v srdci CHKO

Rodinný kemp U Tomášků, který se rozprostírá na ploše více než 2 ha, se nachází na břehu Staňkovského rybníka v CHKO Třeboňsko. Tento idylický prostor nabízí dostatek místa pro stany, karavany, apartmány a pokoje. Naleznete zde také možnost sportovního rybolovu, půjčovnu plavidel přímo v kempu a příjemnou pláž pro relaxaci a koupání.

Rovinatá krajina Třeboňské pánve plná lesů a rybníků je ideální pro cykloturistiku. Bez ohledu na vaši fyzickou zdatnost zde naleznete množství cyklostezek. Okolí kempu je bohaté na kulturní památky - v blízkosti jsou například města Třeboň, Jindřichův Hradec a Český Krumlov, které nabízejí množství historických památek.

Kemp U Tomášků je vybaven pro celou rodinu. Na místě naleznete dětské hřiště, Wi-Fi, toalety, sprchy, parkoviště a mnoho dalších vymožeností, včetně wellness zařízení pro ty, kdo si chtějí dopřát trochu luxusu. Je známý přátelskou atmosférou a vysokým standardem služeb, jak potvrzují jeho vysoká hodnocení.

Cena za den pro sezónu 2023
Automobil osobní 80 Kč
Obytný přívěs 150 Kč
Obytné auto 180 Kč
Elektrická přípojka od 80 Kč za 2A
Osoba, dítě 90 Kč
Příplatek za ubytování na břehu 100 Kč
Rekreační poplatek dospělá osoba/noc 20 Kč
Jan Faltýsek
Diskuze (4)

Doporučujeme

1. 8. 2023 15:09
Re: Předražený kempinky
Třeba Vranov je top, i koupání skvělé....
16. 7. 2023 09:16
Předražený kempinky
Tak jak koukam tak jsou pěkně nenažrany za ty prachy jsme v Maďarsku v termalech. A tady v kempech nemají ani :no: :no: bazény a koupat se v rybníku v tech sr**kách se nebudu. Pobyt jeden den v termalech je od 500 až 900 pro 2 i s elek. A tady některý kempinky chtěj peníze za vytaženou markizu normální zloději. 👎👎👎
15. 7. 2023 11:25
Re: U Tomášků
a do dablovy pr*dele to jen cca hodinu cesty
to bylo jediny, co deti zaujalo, kdyz jsme se pred par lety v ty oblasti pohybovali
a v treboni prohlidka pivovaru
ale ochutnavku si musis priplatit
15. 7. 2023 08:53
U Tomášků
"Okolí kempu je bohaté na kulturní památky - v blízkosti jsou například města Třeboň, Jindřichův Hradec a Český Krumlov, které nabízejí množství historických památek." Ze Staňkova je to do Třeboně 20 km a do Jindřichova Hradce 25 km, což je pohoda výlet. Do Krumlova (který je v létě "za trest") je to 70 km a ještě přejíždíte rozestavěnou D3, což v mém okolí trochu komplikuje dopravu. Od půlky srpna do půlky září budeme kompletně "odříznuti" od civilizace a na to se moc těším :D