Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karma a Pininfarina chystají smršť novinek. Do Šanghaje přivezou tři modely

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Kalifornská automobilka a legendární italští designéři představí v příštích dnech trojici novinek. Všechny ukážou na šanghajském výstavišti.

Společnost Karma Automotive se spojila s italskými designéry Pininfarina a na blížící se autosalon v Šanghaji přivezou hned tři nové modely. Na výsledek spolupráce si ještě musíme počkat. Karma nás siluetou láká na sportovní kupé, dočkat se ale máme také nové generace modelu Revero a konceptu zvaného Karma Vision.

Spolupráce byla oznámena letos v lednu a toto budou její první výsledky. Karma chce tímto krokem zamíchat kartami a ve Spojených státech se stát konkurencí pro Teslu či NIO. Značka však nechce sbírat úspěchy jen doma, časem by ráda expandovala do Evropy a Asie.

Podrobností o jediném poodhaleném konceptu zatím není mnoho. Jediné, co s jistotou víme, je fakt, že design obstarali právě Italové a vzhledem k filosofii Karmy očekáváme nějakou formu elektrifikovaného pohonu.

Karma trojici nových modelů, které veze na čínské výstaviště, označuje jako „Shanghai Big Three“. U všech novinek se kromě elektrifikovaného pohonu počítá také s konektivitou a nějakou formou umělé inteligence. Právě to jsou totiž pro automobilku stěžejní pilíře.

„Náš obchodní a produktový plán počítá se spolupracemi s podobně smýšlejícími a hbitými partnery, jakým je právě Pininfarina,“ říká Dr. Lance Zhou, generální ředitel společnosti. Karma chce těžit nejen z legendárního jména, ale také nesčetného množství zkušeností, které designéři mají.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme