Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kenworth T680 Advantage: Styl a hospodárnost (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kenworth T680 Advantage je na první pohled typickým zástupcem severoamerických tahačů, ale přitom se může pochlubit řadou modifikací, jejichž cílem je dosažení co nejnižší spotřeby paliva.

Severoamerický výrobce nákladních vozidel Kenworth, který patří stejně jako Peterbilt pod křídla koncernu PACCAR, představil modelovou řadu T680 na jaře roku 2012 a ve své nabídce ji tehdy zařadil mezi řady T700 a T660.

V současnosti patří Kenworth T680 spolu s W900 k jediným zástupcům své značky v kategorii tahačů pro dálkovou silniční dopravu.

Kenworth T680 zastupuje tradiční koncepci severoamerických tahačů s kabinou řidiče umístěnou za motorem. Při vývoji byl kladen velký důraz na aerodynamiku a podle materiálů společnosti Kenworth je T680 již ve svém standardním provedení nejaerodynamičtějším modelem v její historii.

Model T680 Advantage jde ovšem ještě dál a v rámci snahy o dosažení co nejnižší spotřeby paliva je standardně vybaven panely, kryjícími boky podvozku a deflektory na zadní bocích rozšířené spací nástavby se zvýšenou střechou.

Prvky zlepšující obtékání vzduchu kolem soupravy se týkají i skříňových návěsů, s nimiž má být T680 Advantage spojen. Pro ně jsou připraveny bočnice, které kryjí prostor mezi nápravami tahače a návěsu, deflektory prodlužující záď a kryty kol, které jsou použity i na zadní nápravě tahače.

Pro dosažení nižší spotřeby paliva je optimalizována i pohonná jednotka v podobě 12,9litrového šestiválcového vznětového motoru PACCAR MX-13 dodávaného pro tento model s výkonem 368 kW (500 k) a točivým momentem 2508 N.m.

Motor je spojen s převodovkou Fuller Eaton Advantage Automated, jejímž prostřednictvím může pohanět jednu nebo obě zadní nápravy.

Kenworth uvedl prediktivní tempomat pro modely T680 a T880

Dalšími prvky ve výbavě T680 Advantage, jejichž cílem je maximální hospodárnost provozu, jsou adaptivní tempomat, omezovač rychlosti, start-stop systém a sledování tlaku pneumatik.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)