Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Soul ve Frankfurtu: První dojmy a video

David Bureš
Diskuze (6)
Nová generace Soulu jde v designových šlépějích předchůdce. Pomůže jí to v boji o evropské zákazníky?

Kia představuje ve Frankfurtu nad Mohanem druhou generaci crossoveru Soul. Zatímco předchůdci se v Evropě příliš nedařilo, ve Spojených státech byl doslova hitem, jihokorejská automobilka tu nestačila Souly prodávat.

Korejská značka šla vstříc americkým zákazníkům, rozhodla se nijak neexperimentovat a koncepci Soulu zachovala. Automobil se tak nadále pyšní krabicovitou karoserií s vyšší stavbou, kterou si nelze splést s jiným vozem.

Evropany by však nový Soul mohl nalákat také, a to díky modernějším detailům. Ty se totiž inspirovaly loňským vysportovaným konceptem Track'ster, díky nimž nový Soul vypadá o poznání moderněji a drsněji. Automobilu to zvlášť sekne v paketu Styling, jehož součástí jsou černé prvky karoserie jako střecha, část předního nárazníku nebo podběhy kol.

Motiv kola se objevuje jak zvenku karoserie, tak uvnitř, a to například na reproduktorech v rozích palubní desky. Volant s velkými boulemi na palce i řadicí páka ve tvaru míčku hezky padnou do roky, za tohle má Soul velké plus. Kabina je díky vyšší stavbě karoserie dostatečně vysoká, stěžovat si nebudou ani pasažéři na zadních sedadlech. Ti si navíc mohou hovět v příplatkových vyhřívaných sedačkách, což v tomto segmentu není tak běžná věc.

Individualizace vzhledu je zákazníky v současnosti žádaná, nabídne ji tak i nový Soul, který má na co navazovat, širokou nabídku designových prvků nabízela již první generace. Novinka bude například nabízena v 11 barvách karoserie, střechu vozu bude možné lakovat černou, bílou, nebo červenou.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - salamoon
10. 9. 2013 23:07
nadhera
toto auto ma u mna jdine minus,nema (aspon pripajatelne) 4x4....
Avatar - Bubáq
10. 9. 2013 20:26
Moje hodnocení:
Celkově: 1
+ výrazně zkultivovaný původní koncept
+ výrazně vylepšený design interiéru
+ v rámci svého pojetí (jak píse Me Myself and I, není to pojetí unikátní) zdaleka nejpovedenější design.
- i nadále bude polarizovat veřejnost na vyhraněné líbí / nelíbí; to ale nemůže snížit můj celkový názor: velmi povedený vůz!
Avatar - rohYpnol
10. 9. 2013 20:12
Neuvěřitelná dokonalost
Tohle auto jednodše nemá žádnou pihu na kráse, je to prostě tvarová dokonalost, harmonie křivek, originalita a naprostá svébytnost.

Nebojím se označit Soul II nejhezčím evropským modelem své třídy. Interiér sice mírně zaostává, ale i tak zdatně drží krok.

Tahle Kia je prostě KRÁSNÁ :yes:
Avatar - 3_diamanty
10. 9. 2013 11:18
podla mna asi
najcharizmatickejsia kia ;-) , to auto proste ma svoj styl a vymyka sa beznym standardom co sa mi paci :yes:

na videu vyzera dost velka.... pritom rozmery su velmi kompaktne.... hranaty dizajn posobi zaujimavo a nestarnuco a aj dost prakticky pre priestor v kabine a posadku...

trosku mi vadi az moc toho cierneho na karoserii ale chce to vidiet nazivo, podla mna to moz byt zaujimave auto a asi by som siel do soulu skor ako do capturu alebo P2008 ....

soul ;-) ma zaujal :yes: