Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sportage 1,6 GDI a 2,0 CRDi na Moje.auto.cz

Diskuze (68)
Hledáte zkušenosti s novou Kiou Sportage? Kromě redakčního testu můžeme nabídnout tři uživatelské recenze na Moje.auto.cz.

Komunitní sekce Moje.auto.cz slouží uživatelům Auto.cz ke zprostředkování zkušeností s vlastními auty. V bohaté databázi najdeme i úplné novinky na českém trhu – to je mimo jiné případ Kia Sportage.

Uživatel Uhlik má recenzi na Sportage 1,6 GDI. Tento motor je úplnou novinkou – při příchodu Sportage nebyl dostupný a prakticky až nyní se rozebíhá jeho prodej. První dojmy majitele jsou veskrze pozitivní, více se dozvíte přímo v recenzi a v diskusi k ní.

V recenzi uživatele H.A.D. najdete Sportage 2,0 CRDi 4x4. Zajímavé je, že sériový výkon tohoto motoru 100 kW si majitel nechal zvýšit přeprogramováním řídící jednotky na úroveň silnějšího 2,0 CRDi, který se z výroby dodává jen do sesterského Hyundai ix35 – konkrétně na 125 kW. Auto má za 5 týdnů najeto už 6500 km.

I třetí recenze je Sportage 2,0 CRDi 4x4 – uživatel Dawe8 ji má v oranžové metalíze z propagačních fotek. Mimochodem, stejná motorizace prošla i redakčním testem.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

Diskuze (68)
16. 9. 2012 20:52
Láska na první pohled
Do tohoto auta jsem se opravdu zamiloval! Věnoval jsem mu i web - [odkaz]
11. 1. 2011 00:18
Re: nová sportage 1.6
v zasade mam ako majitel (4500 km za necele 3 mesiace) len dve vaznejsie vyhrady: pomaly nabeh kurenia kvoli obrovskemu chladicu a prednej maske, ale ked sa rozhicuje, je to ok, a potom spotreba na dialnici a pripadne v mrazoch okolo -15 .. ale aj tak je to prijatelne ... 8,7 bolo maximum, co som videl v tej obrovskej kose. dialnica niekde nad 9,50 ale isiel som len raz do Kladna a aj to v +16 a na zimnych gumach, ale nebude to daleko. je to vyslovene primestske SUV, a teda na okresky a menej vyznamne cesty, na dialnicu si kup radsej nejaky sedan, alebo diesel, ta 1.7 je uplne postacujuca. ako nefanusikovi dieslov mi auto ale vyhovuje. hlucnost ... takmer ziadna, balada o tichu. kvalita spracovania na vysokej urovni. mnohi budu hovorit o menej kvalitnych a nemakcenych plastoch ... ale tie makcene sa tazsie udrzuju, poznam to z Rovera 75 ... vybava LX je postacujuca ... odradit ta moze dlha cakacia doba 5-6 mesiacov. ale ak chces tak u nas v predajni nieco este najdeme ... >:D
Avatar - saldy
9. 11. 2010 21:11
Re: 1.6 GDI
johohohoho, tak v ČR může pod hlavičkou SHELL řádit kdekdo a stáčet v-power, racing atd...z čeho se mu zlíbí, nevěříte? Věřte.
9. 11. 2010 19:07
Re: Kvalita je u značkových púmp ...
Ak chce človek kupovať kvalitný benzín, tak musí zabudúť na dvorové a neznačkové pumpy a na ukradnutý, resp. prelievaný benzín.

Pri všetkých značkových púmp sa netreba báť o kvalitu a je jedno z akej ropy je benzín vyrobený. Sem tam čítam o "benzíne z ruskej ropy" a jeho "nízkej kvalite". Všetky moderné rafinérie vedia vyrobiť benzín z hocijakej ropy a rozdiel je jedine v nákladoch a nie v kvalite výsledného produktu. Tento argument je smiešny i z toho dôvodu, že si konkurenčné firmy navzájom "vymieňajú" produkty v rátane tých čo vyrábajú z ruskej ropy a robí sa to "papierovou" cestou cez zúčtovanie palív vo veľkoskladoch distribútorov. Obe strany si strážia kvalitu a výsledkom je znižovanie nákladov oboch strán.

Samozrejme je možný "prúser" (napr. zlé odkalenie, zmena paliva) i pri značkových pumpách, ale ak má zákazník šancu niekde uspieť tak určite pri tých "veľkých". Všetci totiž prenajimajú pumpy podnikateľom a tí platia zálohu pre prípad nejakého "prúseru". Pri ňom firma "vykopne" nájomcu a bez otáľania si strhne možnú stratu zo zálohy.

V prípade možného sporu sa tak stáva Slovnaft, Benzina, JET-ka a pod. pre motoristu treťou stranou, ktorá nemá záujem zakrývať problém - skôr naopak.

Samozrejmosťou pri tankovaní by malo byť úschova pokladničného dokladu, ktorá prípadný spor podstatne zjednoduší - aspoň do ďaľšieho tankovania.

Pre "držgrošov" odporúčam vyhýbať sa Tesco, Metro a pod. hypermarketom, ktorí síce majú palivo predpísanej kvality, ale na značkových pumpách je už štandartné doplnenie paliva aditívami, ktoré viac chránia motor. Pri stálom tankovaní pri hypermarketoch musí očakávať motorista zníženie životnosti motora. Pár krát som zažil, ako predajcovia automobilov dôrazne upozorňujú na to, aby tam vodiči netankovali .... a nerobili reklamu nikomu inému ...
9. 11. 2010 18:58
Re: 1.6 GDI
zaruka je fakt to rozhodujuce, 5 rokov na vsetko, 7 na motor a prevodovku, akakolvek blbost idem na zarucny servis, a nakoniec tam aj externe pracujem u predajcu ... :-) ... nechcem robit reklamu nejakym cerpackam, ale ja doverujem roky jedine OMV, aj to len tym vacsim z nich, raz som to riskol u jednej mensej, a sa mi to vypomstilo, motor netahal, dusil sa a skakal. inak absolutne Ok, a je jedno, kde som tankoval ... SR, CZ, HUN, AUT a podobne. mozno este tak SHELL, ale len tie ich V-Power a podobne. na OMV davam Carreru 95, a je to v pohode. ocakavam, ze spotreba po prvej servisnej prehliadke pojde dole, ked sa zase vsetko vymeni a nastavi. inak sa na nej da jazdit naozaj velmi slusne a hospodarne. naopak som videl aj pravy opak na tom istom motore ale inom aute u kolegu. ale zrejme ma "tazku" nohu.