Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia XCeed poprvé odhaluje vnitřek. Dostane zcela novou digitální přístrojovku

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Stylový crossover korejské automobilky se představí co nevidět, ještě před oficiální premiérou nás nechává nahlédnout do pracoviště řidiče.

Automobilka Kia se připravuje na premiéru nového modelu XCeed, což bude již čtvrtá karosářská verze populárního Ceedu (doplní hatchback, kombík a atraktivní shooting brake). Premiéra novinky je naplánována na 26. června a auto už jsme viděli na několika uniklých snímcích a oficiální upoutávce. Nyní se model vůbec poprvé představuje zevnitř. Celý interiér zatím neukázal, ale nabízí detailnější pohled na novou digitální přístrojovku.

Štít s rozměrem 12,3“ už se objevil v sedanu K900 a velkém SUV Telluride, na tuzemský trh se ale displej namísto konvenčních budíků podívá až s novým XCeedem. Přiložená fotografie ukazuje možné uspořádání, přičemž rozlišení 1920x720 pixelů zůstane shodné s výše zmíněnými modely, takže se můžeme těšit na jemný obraz s perfektní grafikou.

Nový prvek se jmenuje Supervision a postupně začne v paletě modelů Kia nahrazovat řešení používaná dodnes. Korejská značka doposud pracovala s 3,8" černobílým displejem, případně vyspělejší LCD obrazovkou o 4,2 palcích.

Středovou oblast digitálního štítu lze uzpůsobovat pomocí tlačítek na volantu, odkud si vyberete, co přesně chcete v daném segmentu zobrazit. Nechybí samozřejmě údaje o jízdě či spotřebě, stejně tak tu můžete nastavit fungování asistenčních systémů, jakož i zobrazování live dopravních informací.

Nechybí ani efektní animace po zhasnutí motoru, při které se na displeji zobrazí váš vůz a informace o právě ukončené jízdě. Grafika se navíc mění v závislosti na zvoleném režimu, tedy Normal, nebo Sport.

První pohled na budíky zároveň vůbec poprvé ukazuje záď XCeedu. Vlastně ale nejde o žádnou revoluci, auto bude jakousi atraktivnější a zvýšenou verzí klasického Ceedu. Že půjde spíše o městskou stylovku naznačuje i absence pohonu všech kol. I nejvýkonnější pohonné jednotky posílají sílu výhradně na přední kola.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
12. 6. 2019 12:41
v pohode
za mna to bude fungovat ... fakt pekne buggy ... ladi mu to... na rozdiel od podla mna zbytocneho a sterilneho stonicu mam tu tentokrat fakt dobry pocit... toto bude fungovat..... akurat ten napis xceed pod logom kie na veku kufra mi pride ze je nejak blizko loga ... alebo teda mozno nemusel byt rovno v strede pod logom ale klasicky kdesi na kraji veka ... alebo mozno este lepsie by bolo keby v kii isli na to tak ako v skode https://img2.auto.cz/…ull/5727055_.jpg zeby tam na veko kufra dali len ten velky nazov xceed a ziadne logo uz tam "nepchali" ... predsa len staci mat v strede veka bud napis alebo logo... ale oboje sucasne takto pod sebou .. hmm je to take za mna kusok "natrepane" https://img2.auto.cz/…ull/5734670_.jpg ... v zmysle zachovania "stylu" za kazdu cenu.... aspon z foto mam ten dojem... tak snad nazivo to bude ok... :yes: