Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia poprvé ukázala nový XCeed, má nabídnout alternativu ke klasickým SUV

Ondřej Mára
Diskuze (18)

Oficiální premiéra nového crossoveru XCeed je sice naplánována až na konec června, evropské zastoupení automobilky už přesto dnes zveřejnilo jeho první fotografii.

Připravovaný městský crossover XCeed, nový člen modelové rodiny Ceed, by měl hrát na city zájemců především citlivou kombinací sportovnosti a dobrodružného vzhledu, čímž by se měl stát zajímavou alternativou k tradičním zástupcům kategorie SUV.

Jako každý správný crossover dostal XCeed zvýšený podvozek, výraznější rysy podběhů i nárazníků, ochranné oplastování a nechybí ani střešní nosiče. Největším rozdílem oproti hatchbacku je dozadu ubíhající karoserie v duchu kupé, která vznikala v evropském návrhářském centru Kia ve Frankfurtu.

V podobných případech jsme si zvykli, že design bývá na úkor praktičnosti, podle automobilky však nabídne XCeed srovnatelný interiér i zavazadlový prostor, jako nejprodávanější evropská SUV. Díky vyšší světlé výšce by měl řidič profitovat z lepšího přehledu o dopravní situaci, zatímco nižší pozice jeho sedadla by měla umocňovat dojem sportovnosti. 

Detaily o motorizacích sice Kia prozatím nezveřejnila, s největší pravděpodobností se však dočkáme jak benzínových motorů 1.0 a 1.4, tak vznětové 1.6 a možná i plug-in hybridní varianty. Motory by měly být kombinovány jak s šestistupňovým manuálem, tak s dvouspojkovým sedmistupňovým automatem.

Jelikož i sama automobilka označuje nový XCeed jako městský crossover, pravděpodobně se budeme muset smířit s pohonem pouze předních kol. Ostatně pohon všech kol zatím nenabízí žádný z modelů Ceed.

 Oficiální představení je naplánováno na 26. června 2019.

Ondřej Mára
Diskuze (18)

Doporučujeme

6. 6. 2019 18:00
Tohle smysl má
Alternativa Škoda Scout, zvýšená světlost a jinak vcelku normální profil s dobrou aerodynamikou oproti krabicím SUV pro frustráty.
Avatar - .StenLi.
6. 6. 2019 15:58
Alternativa k SUV?
Toto mi nepripada ani ako Crossover o ktory sa snazili ale z prvej fotky skor ako scout verzia ceedu. Skoda, zvazoval som ho ak by donho dali hybrid 1.6.
Avatar - .StenLi.
6. 6. 2019 15:55
Re: Ešte
Hajlujes pri kazdom startovani? Ci iba pri kazdom druhom ked ides do servisu? :-)
5. 6. 2019 21:33
Re: Ešte
Jejda,ty jsi z těch nácků nějak hotovej..
Avatar - pradeda777
5. 6. 2019 20:32
Re: Ešte
tak tak...inak Němci.... :yes: