Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg bude vyrábět komponenty pro úpravy elektromobilů Tesla

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Kalifornský úpravce elektromobilů Tesla spojil síly se světoznámým výrobcem supersportů.

Společnost Unplugged Performance, kalifornský úpravce elektromobilů Tesla, nedávno oznámila spolupráci se společností Koenigsegg Advanced Manufacturing, v rámci které by měly vznikat karbonové aerodynamické doplňky pro elektromobily Tesla.

Výrobu karbonových karosářských dílů přitom zajistí právě společnost Koenigsegg Advanced Manufacturing, která je bude vyrábět vedle karosářských dílů pro supersportovní vozy věhlasné švédské značky. Je tak jisté, že díly budou vyráběny s maximálním ohledem na kvalitu.

Budoucnost kultury automobilových nadšenců závisí na tom, abychom převzali to nejlepší z řemesla, to nejlepší z technologií a nikdy neztratili ze zřetele vytváření vozů, které rádi řídíme,“ uvedl Ben Schaffer, CEO Unplugged Performance.

Společně s Koenigsegg chceme nadchnout majitele Tesly a přispět k poutavé elektrické budoucnosti pro automobilovou kulturu, kterou milujeme,“ dodal Schaffer. Ve svém projevu také na adresu Koenigseggu vyjádřil vděčnost za partnerství s nejlepšími inženýry a továrnami na světě, kteří sdílejí jejich vizi.

Seznam nových karbonových doplňků měl zatím zahrnovat například zadní spoilery pro všechny modely Tesla, přičemž pro Model 3 jsou připraveny rovnou dva typy zadních spoilerů a v nabídce je také nástavec předního nárazníku.

Počet doplňků i kusů na skladě je zatím omezený, v průběhu roku by se však nabídka měla postupně rozrůstat. Úpravce navíc dodává, že je schopen poslat karbonové doplňky prakticky kamkoliv ve světě.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

22. 1. 2022 15:50
Moc to Tesle nepomohlo
Pořád je to auto bez designu, dokud nespraví ten beztvarý a unylý předek, tak se nic nezmění. Že si vůbec švédi takhle kazí jméno, spojovat TOP značku s nekvalitně zpracovanou plechovkou…
21. 1. 2022 15:58
Zadarmo
Carbon fiber spoilers for the Tesla Model S and Model X are offered at $2,495 each, while “high-efficiency” spoilers for the Model 3 and Model Y are available for $1,745 each. The Model 3’s “high-downforce” carbon fiber spoiler is offered at $2,195, while the wide front fenders for the vehicle cost a very premium $8,845 per set.

To je ve svete Koenigsegg uplne zadarmo ... :-!