Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Suzuki Authentics: Bitva malých sedanů pokračuje

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Jak Suzuki slíbilo, tak učinilo. Na stánku japonské automobilky v Šanghaji se objevil zlatavý sedan Authentics.

Zdá se, že bitva sedanů segmentu C v Číně není zdaleka u konce. Do objemově nejvýznamnější třídy největšího světového trhu s novými auty vstoupí další výrobci. Svou troškou do mlýna přispěl Ford vzkříšeným Escortem, ale ani Japonci nechtějí zůstat stranou. Suzuki nám první ochutnávku konceptu Authentics poskytlo již před třemi týdny, tehdy toho ale z nového auta moc neukázalo. Nyní je tomu ovšem jinak.

Ano, tříprostorová klasika s trochu zvláštním jménem vyznává na přídi a zádi asijské linky, které korespondují s novou SX4. Ale boční pohled prozrazuje elegantní, až sportovní nízkou siluetu s krátkou stupňovitou zádí a dlouhý rozvor. Nechybí Číňany oblíbená zlatá barva, decentní chrom zdobí masku chladiče, vstupy vzduchu, boky, kliky, zrcátka i víko zavazadelníku. Lesknou se také obrovská kola.

Pokud Suzuki uvede sériovou verzi této studie na trh, dočká se nejdříve samozřejmě Čína, tamní zákazníci sedany zkrátka milují. A Evropa? O té je zatím předčasné mluvit. Severní Amerika je minulostí, v USA i Kanadě své aktivity automobilka ukončila, či postupně tlumí.

Každopádně, ač nebyla zveřejněna žádná čísla ohledně techniky ani rozměrů, Authentics patří do nižší střední třídy. Spekulace ohledně nástupce Kizashi však určitě nevezmou zasvé, Suzuki může zabít dvě mouchy jednou ranou. Připomeňme, že Kizashi má rozvor 2,7 m, na délku měří 4,65 m a je poháněno jediným zážehovým motorem 2,4 l v kombinaci s pohonem všech kol. Rozměry tak náleží na spodní okraj třídy střední.

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
22. 4. 2013 09:09
Re: Tak to se vážně povedlo
A to všechno jsi vydedukoval z těch dvou nakreslených obrázků? :-O
Avatar - romgator
21. 4. 2013 17:08
Tak to se vážně povedlo
toto je opravdu sedan, který stojí za hřích, a to ani ještě nevypustili do světa nějaké údaje. No, ale pokud to nezmrví zase jen jednim motorem jako v Kizaschi, tak by to auto mohlo oslovit snad i Evropana. Takže jen počkat jestli bude i hatch. a co bude pod kapotou.
Avatar - peter222
21. 4. 2013 15:26
Re: Authentics
To čo si napísal za somarinu ? (fakticky bezvyznamny). Veď len v EU sa za rok predá 12 mil. a to neni malé číslo.
Avatar - twistedTSD
21. 4. 2013 15:16
Re: Authentics
A jak to souvisí s jeho otázkou?
21. 4. 2013 13:24
Re: Authentics
Euroopsky trh niekoho nezajuma, euroopa ide do p*ce a vy s nou, jo?