Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncern VW svolává přes 100 tisíc vozů kvůli riziku požáru. Není mezi nimi i vaše škodovka?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Nepříjemnost v podobě rozsáhlé svolávací akce řeší koncern VW a několik jeho značek. Drobná závada může způsobit velké potíže.

O svolávací akci koncernu Volkswagen informoval web Svolávačky.cz s odkazem na německý Spolkový úřad pro motorovou dopravu (KBA). Nedostatečné upevnění ochranného krytu motoru může vést ke kontaktu s horkými částmi a následnému požáru. První varování na problém přišlo před několika dny a KBA ji eviduje nejméně 16 případů vzniku škody.

Svolávací akce se týká více než 111.000 vozů několika značek koncernu VW. Postupně budou osloveni majitelé modelů VW Golf, Passat, Tiguan, T-Roc a Arteon, u Audi se jedná o modely Q3 a TT, Cupra má na seznamu modely Formentor a Leon, samotný Seat pak Tarraco. Výčet obsahuje také tři modely Škody – Karoq, Kodiaq a Superb.

Mluvčí českého zastoupení mladoboleslavské automobilky Pavel Jína potvrdil, že do servisu zamíří pouze vozy s motorem 2.0 TSI evo vyrobené od srpna 2020 do současnosti. „Servisní technik při úkonu kryt odstraní. Vzhledem k aktuálním omezením výrobních kapacit není možné kryt vyměnit za nový. Jakmile kryt motoru autorizovaný partner naskladní, kontaktuje zákazníka a pozve jej k dodatečné montáži,“ potvrdil Jína. V České republice se svolávací akce týká 2028 vozů a má označení 10H6 (Škoda), respektive 10H5 (VW), 10H7 (Seat/Cupra) a 10H8 (Audi).

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
30. 3. 2022 21:53
Re: Tak to je problém...
Také jsem si říkal, že přeci hoří jen EV. I když na silnicích jsem hořící EV ještě neviděl, spalovaku nespočet.
30. 3. 2022 20:42
Tak to je problém...
Doteraz som bol presvedčený, že horia len elektromobily! :-[]
30. 3. 2022 18:40
Zatraeně....
...aby nebylo posádce příliš horko! :-O
Avatar - WinDiesel
30. 3. 2022 15:27
Odstraněné kryty budou použity ....
... na výrobu nových vozů
:-[] :-[] :-[] :-[] :-[] :-[] :-[]