Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster: Premiéra v Ženevě 2012

David Bureš
Diskuze (1)
Produkční verze Aventadoru Roadster je podle zákulisních informací již hotova.

Lamborghini podle interních zdrojů z automobilky již dokončilo práce na sériovém provedení Aventadoru LP700-4 Roadster. Automobil bude pravděpodobně oficiálně představen na jaře, na ženevském autosalonu 2012.

Otevřený Aventador má využít odlišnou odnímatelnou střechu než Murciélago Roadster. Plátěná skládací střecha Murciélaga Roadster byla mnohými kritizována pro složitost své konstrukce. Automobilka sama uznávala, že plátěná střecha je pouze nouzovým řešením pro případné nečekané přeháňky. Pokud měl vůz tuto plátěnou střechu nasazenou, byla jeho maximální rychlost omezena na 200 km/h.

Italská automobilka zatím údajně není rozhodnuta, kdy Aventador Roadster bude oficiálně představen. Verze kupé je na dlouhou dobu vyprodána, Lamborghini tak nemusí nutně lákat nové zákazníky.

Jako nejpravděpodobnější místo premiéry se však jeví ženevský autosalon na jaře příštího roku. V takovém případě by se první zákazníci mohli Aventadoru Roadster dočkat v létě 2012. Jezdit v novém kabrioletu během letní sezony si jistě bude přát většina z nich.

Již dřív se objevila zpráva, že Aventador Roadster je plánován pro příští rok. Tvrdily to dokumenty americké Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA).

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster bude tak jako kupé poháněno 6,5litrovým dvanáctiválcem se čtyřmi ventily na válec o výkonu 515 kW (700 koní) v 8250 min-1 a maximálním točivém momentu 690 Nm v 5500 min-1. Výkon bude posílán na všechna čtyři kola pomocí systému Haldex. Zatím není jasné, jak bude kvůli chybějící střeše upraven karbonový monokok, který je základem Aventadoru kupé.

Lamborghini na základě svých modelů často odvozuje limitované edice. V minulosti tak vzniklo dvacetikusové Murciélago LP640 Versace či desetikusové Murciélago LP670-4 SV China Limitied Edition. V budoucnu jistě můžeme očekávat i Aventador v nějaké limitované edici.

Na základech Murciélaga vznikl i model Reventón, který se od výchozího Lamborghini lišil v podstatě jen jinou karoserií. Italský výrobce v minulost uvedl, že myšlenku Reventónu zákazníci ocenili, a nepřímo naznačilo, že podobný automobil bude v budoucnu odvozen také od Aventadoru. Takový vůz by mohl být představen v roce 2013, kdy automobilka Lamborghini bude slavit 50 let od svého založení.

David Bureš
Diskuze (1)
15. 12. 2011 20:16
Aventador rulezz
Pracuji ve firmě která vyrábí jeden komponent pro toto auto.

Každý den jsem v kontaktu s jejich protistranou, vypráví mi o tom jak chodí po chodbě kolem polorozestavených Gallard a teď už i Aventadorů.. a sem tam se i sveze.. Life is good když je toho člověk opravdovou součástí... Holt je to auto na vrcholu potravního řetězce automobilovýho světa a zaslouží si respekt! Aventador

:yes: