Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo LP560-4 Bicolore: Černá střecha pro baby-lambo

David Bureš
Diskuze (0)
Dvoubarevná karoserie, to je to, oč tu běží.

Lamborghini představilo na autosalonu v Kataru Gallardo LP560-4 Bicolore, které je určené pro evropské a asijské trhy. Pro Spojené státy bude tato edice dostupná pouze se slabším motorem (o výkonu 405 kW) a pohonem zadních kol, v takzvané verzi LP550-2. Ta se bez přídomku Valentino Balboni prodává od poloviny loňského roku.

Gallardo LP560-4 Bicolore se opticky podobá Gallardu SE, limitované 250kusové edice z roku 2005. Oproti němu má však Bicolore černě lakovanou nejen střechu, ale i A a C sloupky, kryt motoru a zadní přítlačný spoiler.

Podle Lamborghini zdůrazňuje dvoubarevná karoserie ostré a dynamické tvary Gallarda LP560-4. S černou částí karoserie bude kontrastovat jedna z pěti nabízených barev – žlutá Giallo Midas, oranžová Arancio Borealis, šedá Grigio Telesto, bílá Bianco Monocerus, nebo modrá Blu Caelum.

Celek karoserie doplní patnáctipaprsková hliníková kola Skorpius, která jsou vyvedena v titanové šedé.

Interiér je čalouněn černou kůží s kontrastním prošíváním podle odstínu karoserie.

V základní výbavě Bicolore nechybí hydraulické zvedání přední nápravy a kryt motoru z tvrzeného skla. Tyto prvky jsou v sériovém Gallardu LP560-4 za příplatek.

Gallardo LP560-4 Bicolore pohání desetiválcový motor o výkonu 412 kW (560 koní) a vrcholem točivého momentu 540 Nm. Automobil díky tomu zrychlí z 0-100 km/h za 3,7 s a jede až 325 km/h.

Lamborghini nezveřejnilo, kolik bude vůz stát, ani kolik exemplářů této edice chce vyrobit.

Gallardo LP560-4 Bicolore prodlužuje životní cyklus současné generace baby lamba, které je na trhu již od roku 2003. Nástupce Gallarda se podle zahraničních zdrojů dočkáme již příští rok.

David Bureš
Diskuze (0)