Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo Miura Corse od Dimexu

Miroslav Kudělka
Diskuze (10)
Od představení “malého” Lamborghini Gallardo se mnoho úpravců snaží nabídnout nějaké doplňky pro jeho individualizaci a první, kdo nabízí téměř kompletní tuning je německá firma Dimex sídlící v Erbenheimu.

Dimex Automotive se zabývá tuningem několika značek automobilů a pro úpravy vozů Lamborghini založil značku Miura Corse. Pro Gallardo připravil sadu špičkových doplňků z lesklého uhlíkového kompozitu. Hlavními prvky jsou mohutný přední spoiler, rozměrné zadní přítlačné křídlo a kryt motorového prostoru.. Na dynamickém vzhledu přidávají vozu další drobnější díly v podobě různých vstupů chladícího vzduchu a pod zádí umístěný difuzor. Kompozit si našel cestu i do interiéru, kde nahradil několik částí čalounění.

Po představení tohoto stříbrného vozu byla do nabídky doplněna ještě dělená hliníková kola o průměrech 19“ nebo 20“ a nový výfukový systém z nerezivějící oceli. Úpravy motoru jsou zatím ve stádiu vývoje a jedná se především o přeprogramování řídící jednotky, nový airbox z kompozitu, chlazený palivový systém a instalaci nových katalyzátorů. Tyto zásahy by měly navýšit výkon a točivý moment téměř na úroveň motoru V12 z Murcielaga.

Miroslav Kudělka
Diskuze (10)