Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini láká na frankfurtské tajemství. Otevře oči do budoucnosti

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Na autosalonu ve Frankfurtu nebude chybět ani exotická značka Lamborghini, která na svých sítích láká na něco zcela nového.

Letošní autosalon ve Frankfurtu se blíží a s ním roste i počet nejrůznějších upoutávek. Tu poslední vypustilo do světa Lamborghini na Instagramu a má pro nás jasnou zprávu: „Něco nového je na cestě. Nemůžete se dočkat, až to uvidíte? Otevřete oči do budoucnosti,“ uvádí značka s tím, že horkou novinku představí právě na frankfurtském výstavišti.

Odhalená silueta mnoho neprozrazuje. Vidíme jen diodové linky předních světlometů řešené obdobně jako u atraktivního konceptu Terzo Millennio. Ten má být předobrazem nové generace Aventadoru, kterého se snad dočkáme v roce 2024. O rok později přijede nástupce Huracánu.

Co je tedy tento tajemný koncept? Variant je několik. Mohlo by jít o první hybridní model automobilky. Jeho vize s názvem Asterion se objevila již v roce 2014 a v posledních týdnech opět ožívají spekulace o sériové produkci. Fanoušci pod příspěvkem rovněž spekulují, zdali nejde o nějakou unikátní jednorázovou zakázku, kolem toho by snad ale Lambo nedělalo takové haló.

Byť se SUV Urus stalo prodejním trhákem, jsou i témata, která značku trápí. Například fakt, že koncernu Volkswagen se údajně nechce investovat nemalé finanční prostředky do udržení ikonického dvanáctiválce Aventadoru při životě. Je tedy spíše pravděpodobné, že s novou generací jej spláchnou přísné emisní normy a nahradí jej hybridní osmiválec.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Jethro
25. 8. 2019 21:12
Re: Poslední věty článku...
Oni sami říkají že ho dokážou homologvat levněji, navíc pokud se nástupce Aventadoru psoune na rok 2024 nezbyde nic jiného než V12 homologovat pro Euro 7 pokud nechtějí předčasně ukončit výrobu. Hybridní V12 zní rozumně, lepší než degradovat na V8. Byl bych rád za zachování V10 které taky nemá nic jisté. Opět by mi nevadilo ani hybnrdiní V10.
25. 8. 2019 16:06
Je to jasné - čistý elektromobil
Čo iné v súvislosti s budúcnosťou by to mohlo byť ako elektromobil?
Už je nejaký ten mesiac či rok známe, že je podstatne jednoduchšie zvyšovať výkon u elektromobilov ako u spaľovákov. Takže superšportiaky budúcnosti budú buď hybridy alebo elektromobily. Ale skôr to druhé.
Dôležitá je aj iná vec, ktorá sa vôbec nespomína. Servisovať superšportový benziňák a superšportový elektromobil je nebe a dudy, hlavne čo sa týka motorov. Okrem toho superšportiaky nie sú autá, s ktorými ich vodiči jazdili tisíce kilometrov každý mesiac - česť výnimkám.
Avatar - flyboyeda
25. 8. 2019 11:19
nechci vidět budoucnost
raději bych viděl nějaké lepší kousky z minulosti z dob kdy Lamborghini nevyrábělo SUV