Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini láká na nový model, zvukem motoru

David Bureš
Diskuze (7)
Nástupce Lamborghini Gallardo je za dveřmi. Zatím je tu první lákadlo na tento chystaný model.

Tento týden je u Lamborghini ve znamení střídání generací menšího modelu, tzv. babylamba. Výroba stávajícího Gallarda byla již ukončena, je tu tak prostor pro jeho nástupce. Ten se zřejmě začíná odhalovat, a to netradičním způsobem.

Lamborghini totiž spustilo webové stránky www.hexagonproject.com, na kterých se objevuje startovací tlačítko motoru chystaného modelu. Po kliknutí na obrázek se auto „nastartuje“ a je tak možné si poslechnout hutný zvuk jeho agregátu. Tlačítko doplňuje slogan „Naslouchej svému instinktu. Poznej řev nové bytosti od Lamborghini. Tohle je jen začátek.“

Podle všeho se jedná o první lákadlo na nástupce Gallarda, zatím označovaného jako Cabrera. Tlačítko má totiž jiný tvar než to v Aventadoru, zvuk motoru má navíc blíže desetiválci, který má Cabrera použít, než dvanáctiválci Aventadoru.

Supersport s interním označením LP724 bude poháněn atmosférickým vidlicovým desetiválcem o výkonu 600 koní (441 kW), jehož síla bude posílána na všechna kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky a systému Haldex.

Zatímco dřívější zprávy hovořily o 5,2litrové vylepšené jednotce z Gallarda, italský magazín Quattroroute nedávno odhalil, že agregát bude mít objem 5,4 litru.

Design nového babylamba již naznačilo několik špionážních fotografií a videí. Celkové tvary zůstávají podobné jako u Gallarda, hlavní světlomety se podobají těm z konceptu Estoque, přední nárazník se inspiroval u Ferrari 458 Speciale. Koncová světla jsou úzká, kryt motoru tvoří „žaluzie“ jako u Aventadoru. S odkazem na prezentační stránky vozu se pak zřejmě dočkáme motivu šestiúhelníku.

Vedle kupé se počítá i s otevřenou variantou. Základem auta bude hliníková karoserie s karbonovými panely, kterou použije i druhá generace Audi R8, Cabrera ale má mít kratší rozvor. Proti Gallardu má auto zhubnout.

Zvuk motoru nástupce Gallarda údajně ještě před koncem roku doplní fotografie automobilu. Výstavní premiéra se pak s největší pravděpodobností odehraje na jarním autosalonu v Ženevě.

Úkolem Cabrery bude navázat na svého úspěšného předchůdce. Gallardo je nejprodávanějším modelem značky, tvoří takřka polovinu všech vyrobených vozů automobilky za její padesátiletou historii. Od roku 2003 bylo vyrobeno celkem 14.022 exemplářů Gallarda.

lamborghini novemodely supersport lamborghini novemodely supersport

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - PTS
28. 11. 2013 13:45
Frankfurt
Jak na to Lambo tak koukám, začínám uvažovat, že se na jeho premiéru zajedu podívat :yes:
Avatar - Jethro
28. 11. 2013 12:15
Pěkné
Vypadá pěkně. Tedy pokud je to skutečná fotka. Ale i kdyby nebyla, nebude se finální podoba nějak výrazně lišit od této fotky. :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - GeorgeWWW
28. 11. 2013 08:11
Re: Kratší rozvor u Cabrery nevidím jako výhodu,ale naopak
Tak já s tímto "blábolem" musím souhlasit. Porovnávat rozměry, apod. můžu u Superba vs. i40, Passat, Mondeo, ale u Lamba bych rozhodně nekoukal na rozvor.
Avatar - PTS
27. 11. 2013 19:57
Re: Kratší rozvor u Cabrery nevidím jako výhodu,ale naopak
Mám jedinou otázku - proč blábol? Když už něco odsoudíš, tak alespoň podej důvod ;-)
Avatar - flyboyeda
27. 11. 2013 19:33
Re: Kratší rozvor u Cabrery nevidím jako výhodu,ale naopak
to je ale blábol co z tebe vypad