Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini přiveze hypersport do Ženevy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V rámci letošní Concours d´Elegance v Pebble Beach představilo Lamborghini novou verzi Aventadoru SuperVeloce a zároveň bylo potvrzeno uvedení ještě extremnějšího modelu.

Lamborghini na letošním srpnovém Concours d´Elegance v Pebble Beach ve světové premiéře představilo Aventador LP750-4 SV Roadster a pouze pozvaným hostům zde měl být představen ještě extrémnější hypersport.

Podle informací magazínu Road & Track se potenciální zákazníky dočkali představení tohoto vozu pouze prostřednictvím hologramu a prezident automobilky Stephan Winkelmann měl potvrdit, že oficiální premiéra proběhne na autosalonu v Ženevě na začátku března roku 2016.

Nový extrémní stroj značky Lamborghini se má stát ideovým nástupcem modelů Reventón a Veneno. Podobně jako v jejich případě se tak základem stane technika standardního dvanáctiválcového Lamborghini.

Neoficiální zdroje uvádějí, že nové Lamborghini má disponovat označením HyperVeloce a vycházet z Aventadoru LP750-4 SuperVeloce. Dvanáctiválec této novinky pak má disponovat výkonem okolo 588 kW (800 k) a údajně má podobně jako u Ferrari LaFerrari, McLarenu P1 a Porsche 918 Spyder spolupracovat s elektromotory.

Vedle této trojice má nové Lamborghini vynikat kromě designu a jízdních výkonů i extrémní cenou a exkluzivitou, kterou zajistí vznik série pouhých třiceti exemplářů, z nichž má být 20 kupé a 10 roadsterů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)