Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery má motor z BMW M3 a zářil při rallye. Nyní je na prodej

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Na aukčním serveru se objevila unikátní přestavba. Discovery dostalo motor z BMW M3 a pohon všech kol Porsche. Teď jej majitel z osobních důvodů prodává.

Tento Land Rover Discovery zaujal návštěvníky několika britských rallye, později se ukázalo, že jde o skutečně výjimečný vůz. Pod kapotou je totiž usazen motor z BMW E36 M3 vyladěný na výkon 350 koňských sil. Spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou a sílu posílá na všechna čtyři kola prostřednictvím pohonu vypůjčeného od Porsche.

Nyní se vzácné auto objevilo na aukčním serveru eBay a i přes techniku, která se nachází v útrobách, je dostupné za velmi sympatickou cenovku. Začínalo se od jedné libry. Po týdnu, pár hodin před koncem aukce, měl nejvyšší příhoz hodnotu necelých 224 tisíc českých korun.

Současný majitel, který vůz postavil, vysvětlil důvody prodeje: „V únoru tohoto roku jsem při havárii na motocyklu přišel o levou nohu. Je pochopitelné, že toto auto již nebudu moci řídit,“ napsal do inzerátu. „Automobil je ve skvělém stavu. Samotná přestavba mi trvala pět let a mám stovky fotografií z jejího průběhu.“

Prodejce informuje také o odlehčené a vyztužené karoserii. Nechybí ani závodní klec, jejíž specifikace vyhovují požadavkům Asociace motorsportu Spojeného království. Úpravou prošlo také zavěšení a brzdy. Závodní image vozu pak podtrhují nálepky na karoserii v barvách Martini.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)