Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover odmítá plány na oživení defenderu

David Bureš
Diskuze (2)
Britská automobilka letos ukončila výrobu offroadu defender. S nástupcem se počítá, produkce stávajícího modelu ale obnovena nakonec nebude.

Milovníkům Land Roveru Defender nedávno svitla naděje na oživení tohoto legendárního offroadu, když britský list The Sunday Times informoval o tom, že miliardář Jim Ratcliffe má zájem o obnovení produkce tohoto modelu. Sám Land Rover ale takovému plánu není nakloněn.

„Nenecháme nikoho stavět náš defender,“ oznámil rezolutně mluvčí britské automobilky s tím, že neexistují žádné plány na obnovení produkce tohoto modelu.

Důvodem je i fakt, že Land Rover nadále počítá s produkcí nového defenderu, jehož vývoj běží podle plánu. Na nástupce terénní legendy si ale zatím počkáme, s výrobou novinky se počítá až v roce 2019.

Fanoušci schopného offroadu ale budou patrně zklamaní, protože defender se v nové generaci výrazně promění. Skvělých terénních schopností se defender nevzdá, už ale nebude tak spartánský a nepohodlný jako dosud. Land Rover to vysvětluje změnou zákaznických preferencí. Defender už tolik nekupují armády jako v minulosti, a tak se vůz tentokrát primárně zaměří na civilní obyvatelstvo. Vedle účelně zaměřené verze bude k dispozici i luxusnější varianta, přesně ve stylu konkurenčního Mercedesu G. Defender by mu totiž rád uzmul část zákazníků z Ruska nebo Arabského poloostrova.

Podle zprávy The Sunday Times miliardář Jim Ratcliffe navázal rozhovory s vedením Land Roveru o možném obnovení výroby defenderu. Nebylo však zřejmé, zda zakladatel chemické skupiny Ineos a zároveň jeden z nejbohatších Britů chtěl koupit jen výrobní technologie nebo dokonce licenční práva na defender. Výrobu defenderu však údajně plánoval zachovat ve Velké Británii. K tomu však nakonec kvůli Land Roveru nedojde.

Sériová výroba Land Roveru Defender byla definitivně ukončena v pátek 29. ledna 2016, kdy se kariéra vozu, v minulosti prodávaného též jako Land Rover nebo Land Rover Series, uzavřela po 68 letech. Důvodem konce byl fakt, že už by defender nadále neprošel emisními normami nebo bezpečnostními standardy.

Doporučujeme

David Bureš
Diskuze (2)
15. 7. 2016 08:00
Re: Pro redakci
Jsou to odborníci 146 fotek a prvních 64 fotek není ani Defender, ale různé provedení Serie I až III která nemá s Defendrem moc společného.
14. 7. 2016 14:26
Pro redakci
Je to pořád dokola ta stejná fotogalerie o 146 snímcích. Naposledy před dvěma dny ;-\ [odkaz] .
Ta dnešní prezentace je určena asi pro ty, co se narodili teprve včera a dnes.

Před tím uvedena 1.2.2016 [odkaz] dále pak 26.1.2016 [odkaz] .

Takže se můžeme těšit zase pozítří ? >:D ;-\ 8-s Už mě svrbí klikací prst.