Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover se nebrání ještě menšímu modelu než Evoque

David Bureš
Diskuze (1)
Úspěch Evoque nedává britské automobilce spát, zamíří do segmentu ještě menších SUV?

Nabídku Land Roveru by mohlo rozšířit ještě menší luxusní SUV, než je Evoque. Sama automobilka se takovému nápadu nebrání.

„Samozřejmě, myslím si, že můžeme jít níže,“ řekl Gerry McGovern, ředitel designu u Land Roveru, na dotaz serveru Automotive News Europe ohledně budoucnosti prémiové řady Range Rover. „Ve světě zaměřeným na udržitelnost můžete argumentovat, že menší a lehčí, je cesta, jakou se vydat," dodal McGovern.

Land Rover se již kompaktním modelem Evoque trefil do černého, o Evoque je mezi zákazníky ohromný zájem. Od začátku prodeje automobilka prodala více než 90.000 exemplářů tohoto vozu, nabízeného ve třídveřové a pětidveřové variantě.

Evoque je v Evropě nyní jasně nejprodávanějším modelem značky. Podle dat analytické společnosti JATO Dynamics se za první polovinu letošního roku na starém kontinentu prodalo 27.685 exemplářů Evoque a 29.891 exemplářů ostatních modelů značky.

Pokud vedení Land Roveru dá malému prémiovému SUV zelenou, nebude jediným výrobcem, který do tohoto segmentu míří. Vždyť Audi má na pařížském autosalonu představit koncept Q2, předzvěst automobilu menšího než stávající Q3, který se má na trhu objevit na přelomu let 2014 a 2015.

To koncern BMW Group už je o krok napřed, v této kategorii je již zastoupen, a to Mini Countrymanem, který v podobě modelu Paceman dostane i třídveřovou verzi.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Sonny Crockett
19. 9. 2012 21:07
..
Sem s ním