Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letiště Praha výrazně snížilo ceny za dlouhodobé parkování

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Odjíždíte-li v blízké době na dovolenou a již jste si připravili 2 tisíce korun za týdenní parkování na parkovišti provozovaném společností Letiště Praha? V tom případě asi uvítáte, že vám nově osm set korun zbyde. Dvoutýdenní parkovné přijde na 1900 Kč.

Minulý týden jsme vás informovali o nové možnosti parkování na pražském letišti v Ruzyni s názvem Go parking (viz článek Revoluce v parkování na letišti Ruzyně se jmenuje GO parking). Konkurence, zdá se, zapracovala na výbornou, a tak dosavadní monopolní provozovatel parkovišť Letiště Praha zareagoval snížením cen a rozšířením parkovacích kapacit. Na novém parkovišti D (Parking D) s kapacitou 850 míst, které je určeno pro dlouhodobé stání, nyní zaplatíte místo původních 2 000 korun za týden pouze 1 200 korun. Dvoutýdenní stání vás přijde na 1 900 Kč. Posílena bude také ostraha všech parkovišť a již toto léto mají být automobily v prostorách parkoviště C hlídány. Budova Parkingu D se nachází 10 minut chůze od letiště. Využít je možné i MHD k Terminálům Sever 1 a 2 (1 stanice), lístek na MHD je poskytován spolu s parkovacím lístkem a je v jeho ceně.

Mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí však tvrdí, že současná opatření firmy nejsou přímou reakcí na konkurenčního provozovatele parkovacích ploch Go com. I samotná firma Go com s.r.o. říká, že si s Letištěm Praha v podstatě příliš nekonkuruje. Služby Go Parking jsou prý namířeny proti nepoctivým taxikářům. Parkoviště totiž podle spolumajitele firmy Go com Petra Váverky využívají často lidé, kteří se dříve na letiště nechali dopravovat taxíkem. Firma už připravuje další služby a tak se její klienti mohou těšit na restauraci a autoservis.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)