Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus chce vedle LS druhou vlajkovou loď

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Lexus LS se může v budoucnosti o post vrcholu v nabídce své značky dělit se zcela novou modelovou řadou.

Lexus se v současnosti připravuje na premiéru nové generace modelu LS, stojícího na vrcholu nabídky této značky. Ta se má podle dostupných informací odehrát na letošním podzimním autosalonu v Tokiu.

V rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl Jeff Bracken, viceprezident a generální manažer skupiny Lexus US, že jeho značka potřebuje novou vlajkovou loď, a že to nutně nemusí být sedan.

K tomu jaký typ vozu to může být se Jeff Bracken již odmítl vyjádřit a pouze dodal, že tuto informaci hodlá Lexus zveřejnit v lednu příštího roku, což se může stát prostřednictvím tiskového prohlášení nebo představením konceptu či rovnou sériového modelu na autosalonu v Detroitu.

Severoamerická média v souvislosti s touto informací spustila vlnu spekulací ohledně nového SUV, jímž Lexus hodlá reagovat na klesající prodeje velkých sedanů a stále se zvyšující zájem o luxusní a velká SUV, jako je Range Rover, Cadillac Escalade nebo připravovaný Bentley Bentayga.

Při pohledu do nabídky značky Lexus na severoamerickém trhu se jako velmi pravděpodobné jeví, že Jeff Bracken neodhalil žádnou přísně tajnou informaci, ale naopak začal připravovat půdu pro představení nové generace Lexusu LX.

Právě toto SUV, které vychází z Toyoty Land Cruiser V8, je totiž na severoamerickém trhu nabízeno v současnosti ve své třetí generaci, jejíž premiéra se odehrála na autosalonu v New Yorku v roce 2007 a poslední větší modernizace byla provedena pro modelový rok 2013.

V současnosti stojí Lexus LX na vrcholu nabídky SUV své značky a se svou cenou 83.180 amerických dolarů zapadá mezi Lexus LS za 72.520 amerických dolarů a Lexus LS Hybrid za 120.440 amerických dolarů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - rokyta.p
7. 8. 2015 14:30
líbí
to se mi líbí :-!
Avatar - N6600
7. 8. 2015 13:41
Hm...
Vzhladom na to, ze concept LF-LC sa uz v predprodukcnej verzii poflakuje po San Franciscu a Californii, je viac nez pravdepodobne, ze to je model, ktory sa v januari ukaze ako dalsia vlajkova lod. A kedze podvozok a motory ma zhodne s LS, tak nevidim problem, preco by ta nova vlajkova lod nemohla byt prave LF-LC.
O SUV sa vyjadril, ze im chyba model v mid-size segmente (RX), co ma 3 rady sedadiel a ze nechce cakat na dalsiu generaciu RX (generaciu po tej, co sa zacne predavat na jesen), ktora by s nimi mohla pocitat a preto dost pravdepodobne prijde uplne novy model. Podla spekulacii na Internete by mal dorazit rok po uvedeni noveho RX a mal by byt od neho aj odvodeny.

Edit:
Mal som pravdu - https://goo.gl/N7ktTO