Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus chystá menší crossover CX 300h

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Japonská značka Lexus pokračuje v rozšiřování nabídky svých modelů směrem dolů a pracuje na crossoveru, který má nést označení CX 300h.

Lexus se naplno pouští do boje s konkurencí v nižších třídách. První vlaštovkou se stal model CT 200h, který má namířeno především proti německým vozům Audi A3 a BMW řady 1.

Německý magazín Auto Bild tento týden přinesl informace o vývoji dalšího menšího modelu značky Lexus. Novinka s označením CX 300h má být kompaktní alternativou k modelové řadě RX.

Lexus CX 300h má být postaven na platformě Toyoty RAV4. Narozdíl od ní bude stejně jako hatchback CT 200h nabízen pouze s hybridním pohonem. Připravovaný model má disponovat výkonem 147 kW (200 k). V kombinovaném cyklu má spotřebovat méně než 5,0 l benzinu na 100 km.

Hlavními konkurenty pro nový kompaktní crossover značky Lexus se mají stát Audi Q3 a BMW X1.

Lexus.auto.cz: Vše o značce Lexus na auto.cz

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
21. 8. 2011 21:19
Taky si myslím že lexus už neví co
Taky si myslím že Lexus už neví co-by. Jezdím RX z roku 2005, to tehdy byly ještě zajmavá auta. Tento " projekt " byl před pár lety prezentován jako nové RX, což se bohužel nestalo. Škoda, byly to hodně " exotická auta ".
19. 8. 2011 15:15
oprav si to redaktore
Redaktor asi myslel spíše konkurenci Q3 a X1, nebo článek špatně opsal.
jinak to nevypadá zle, ale prodejnost u nás bude spíše okrajová ;-\
Avatar - N6600
8. 7. 2011 09:15
Re: Konecne
Podla mna je v tomto pripade Toyota priam neuveritelna a unikatna. A to z dovodu, ze Europu v podstate ignoruje. Svoj design prisposobuje JP trhu a to tlaci dalej. Rovnako je to aj s jej motorizaciou. Toyota na Europu kasle a zatial nic nenasvedcuje o opaku. Aj ked... Novy Yaris vyzera na pomery Toyoty az prilis odvazne :-) Tak uvidime, ci je to novy trend, alebo len designovy ulet.
Avatar - delphino
7. 7. 2011 17:20
Re: Konecne
I já to cítím už dlouho a myslím, že Lexus stahuje i Toyotu, která začala trošku lexusovatět, snad jako zvýšení exkluzivity Toyot, které jsou brány ještě lidověji než samotný lidový VW. Podle mě potřebují extrémní proměnu v designu, žádné evoluce, protože jsou ve slepé uličce...
Avatar - N6600
7. 7. 2011 15:10
Re: Konecne
To asi ano. V USA, na domacej pode, sa etablovali relativne fajn a tam ani ta velka litraz nevadi a v podstate zapadne :-) Ak to porovnam s Lexusom, tak ano, Infiniti vyzera/je sportovejsi.

Infiniti sa snazi prerazit aj mimo domaci trh a bez umiernenejsej motorizacie nema velmi sancu. Mam par znamych a vsetci do jedneho maju diesel. Inak, som zvedavy, kam sa to pohne... Celkovo, aj ked som majitelom a fanusikom Lexusu, Infiniti fandim a drzim palce.

Tiez som zvedavy, ktora technologia prerazi (a zvitazi) a ako to cele dopadne. Osobne mam trochu nedoveru ku kombinacii diesel-hybrid. Nemozem si pomoct, ale podla mna to tak jednoduche a bezproblemove nebude. Uz len z principu fungovania samotneho dieselu, ktory je nachylnejsi k problemom, nez benzin. Zatial idu vsetci viac menej cestou, ktoru vyticil Lexus/Toyota. Do dieselu sa nehrnu. Mozem sa vsak mylit, cas ukaze.