Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus: Dvoulitrový turbomotor z NX 200t také pro model IS (+ video)

Jan Mička
Diskuze (0)
Lexus NX přinesl řadu novinek. Jednou z nich je i první použití turbomotoru v rámci automobilky.

Jednou z novinek, kterou přineslo odhalení Lexusu NX na nedávném autosalonu v Pekingu (my jsme si jej osobně osahali ještě před premiérou), byla důležitá položka v seznamu pohonných jednotek. Vedle klasického hybridu NX 300h a atmosférického čtyřválce NX 200 se totiž představil také zcela nový turbomotor, který si automobilka dle předpokladu nenechá pouze pro nový crossover.

Čtyřválcový turbomotor přitom představuje pro luxusní odnož Toyoty revoluci. V nabídce se objeví úplně poprvé proslýchá se, že nahradí stávající atmosférický šestiválec o objemu 2,5 litru, který v současnosti najdeme v modelu IS.

A právě o něm se ve spojitosti s novým agregátem hovoří. Podle informací serveru Motorauthority.com bude čtyřválcový turbomotor Lexusu IS disponovat výkonem 235 koní, točivým momentem okolo 350 N.m a přímým vstřikováním paliva. Existuje však také možnost, že jej automobilka nabídne vedle stávajícího šestiválce, čímž by zároveň uspokojila nároky vyznavačů přeplňovaných i atmosférických jednotek.

Jan Mička
Diskuze (0)