Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LF-LC skutečně oficiálně potvrzen pro sériovou výrobu

Michal Fokt
Diskuze (5)
Luxusní kupé, odvozené od konceptu Lexus LF-LC současně nahradí jak supersport LFA, tak otevřený topmodel SC 430.

Vsadím se, že vám tohle nepřijde jako novinka - o možnosti, že se Lexus rozhodne vyrábět vůz, vycházející z konceptu LF-LC, představeného vloni v Detroitu, se hovoří téměř od chvíle, co se na výstavě objevil. Byly pro to ryze subjektivní důvody - jedná se o mimořádně povedené auto, kombinující luxusní a sportovní styl s velmi moderním stylistickým pojetím, u něhož není ve světle toho, jakou odvahu projevili Japonci uvedením modelu Lexus IS, vůbec není vyloučené, že by se pro sériovou výrobu téměř nemuselo měnit.

Ale svou roli hraje i pragmatický přístup - supersport LFA bez nástupce skončil a značce chybí imageový model, jehož roli by vůz na bázi LF-LC mohl převzít. Zdálo se prostě, že všechno mluví v jeho prospěch. Viceprezident pro marketing Lexusu Brian Smith nicméně tvrdí, že to Lexus neměl v plánu, jednalo se prý čistě o stylistickou studii, navrženou kalifornským designcentrem značky bez ambicí na výrobu.

Věřte si tomu nebo ne, Smith však prozradil, že nadmíru pozitivní přijetí auta skutečně definitivně inspirovalo vedení značky v Japonsku ke schválení tohoto projektu do sériové výroby. Nebyl ale zase tak sdílný, aby naznačil nějaký časový horizont ani další podrobnosti, nicméně je prakticky jisté použití hybridní techniky a lze také očekávat cenovku někde mezi 100-130.000 dolarů, což znamená nejen úroveň horního okraje nabídky Porsche 911, ale i očekávanou cenovou hladinu víceméně konkurenční Acury NSX.

Pokud Smith nekalí vodu, pak produkční verze auta, které by se mohlo jmenovat LFL, přijde za tři roky, což je obvyklý časový horizont pro vývoj zcela nového modelu. Pokud to bude dříve, je jisté, že se s LFL počítalo už od počátku. Ať tak nebo tak, určitě máme důvod se těšit.

Michal Fokt
Diskuze (5)
29. 3. 2013 19:27
"chybí dízl" :)
len aby to neschytal od miestnych "bychařú" kvôli tomu, že tam nebude nafťák ako si to odskákal IS nedávno >:D
Avatar - Choochoo
29. 3. 2013 13:48
Re: Rozumne rozhodnutie
Souhlas
Avatar - N6600
29. 3. 2013 13:34
Rozumne rozhodnutie
Po LFA sa bude vyrabat dalsi unikatny model. Som rad, ze sa vedenie Lexusu rozhodlo dat tomu zelenu a nezostalo to len designovym cvicenim.
Avatar - Nyphon
29. 3. 2013 10:36
Konečně
Pane Bože, jak já tohle auto zbožňuju a neuvěřitelně moc se na něho těším. Lexus má ode mě velké :yes: :yes: :yes: >:D
Avatar - KANKUNEN
29. 3. 2013 09:59
Fotka vetřelce
>:D