Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LFA Nürburgring Package: Nordschleife za 7 minut a 14 sekund

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Novým králem mezi sériovými automobily na okruhu Nürburgring je Lexus LFA z limitované edice 50 vozů s označením Nürburgring Package.

Lexus LFA Nürburgring Package se představil již v loňském roce, ale jeho oficiální výstavní premiéra se odehrála až na letošním autosalonu v Ženevě. Paketem pojmenovaným po slavném německém okruhu má být vybaveno maximálně 50 exemplářů z celkových 500 vyrobených supersportů LFA.

Japonské kupé v provedení Nürburgring Package pohání vidlicový desetiválec s výkonem zvýšeným na 414 kW. Zrychleno je řazení šestistupňové sekvenční převodovky a jednotlivé stupně lze nyní měnit v rozmezí 0,15 s. Upravena je aerodynamika karoserie i charakteristika nastavení podvozku.

Sprint z 0 na 100 km/h zvládá LFA Nürburgring Package za 3,7 s a největší rychlost činí 325 km/h. To jsou stejné hodnoty jako u původní verze navzdory vyššímu přítlaku.

Podle prozatím neoficiálních informací, které uvolnil známý britský novinář Chris Harris z magazínu EVO, měl Lexus LFA z limitované edice zajet jeden okruh na Nürburgringu za 7 minut a 14 sekund. Za volantem měl sedět závodní jezdec Akira Iida, který s Lexusem LFA startuje ve vytrvalostních závodech.

Lexus LFA Nürburgring Package na náročné Severní smyčce dosáhl výrazně lepšího času než standardní LFA, které zde zajelo jeden okruh za 7 minut a 38 sekund. Lexus podle neoficiálních zpráv je tedy Lexus držitelem rekordního času a pokořil evropské Porsche 911 GT2 RS (7:18 minut), americký Chevrolet Corvette ZR1 (7:19,63 minut) i japonský Nissan GT-R (7:24,22 minut).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)