Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LX 570: Facelift ve stylu GS

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Lexus LX 570 byl v Detroitu lehce omlazen, technika zůstává stejná.

Modifikovaná, luxusnější Toyota Land Cruiser V8 se znakem Lexusu na kapotě dostala na autosalonu v Detroitu nový vzhled, inspirovaný novou generací modelu GS. Přibyly denní LED světlomety, zadní svítilny byly přepracovány a vnější zpětná zrcátka mají nově integrované blinkry.

Uvnitř nyní najdeme například systém Easy Access, který automaticky zasune volant a popojede kousek se sedadlem tak, aby řidič mohl pohodlně vystoupit. Zvětšil se také informační displej mezi analogovými ukazateli rychlosti a otáček, první řada dostala vylepšené odvětrávání a ve druhé řadě přibyla zásuvka na 120 V.

Novinkou je volitelné mahagonové obložení či chromované lišty, zákazníci mají nyní na výběr ze dvou neokoukaných barev „Medium Nebula Gray Pearl“ a „Satin Cashmere Metallic“, které nahrazují dosavadní metalízy „Twilight Gray“ a „Golden Almond“. Nabízena jsou také nově navržená dvacetipalcová kola z lehkých slitin.

Pod kapotou zůstává, navzdory dřívějším spekulacím, vše při starém. Omlazený LX pracuje zážehový osmiválec o objemu 5,7 l, pocházející původně z pick-upu Toyota Tundra. Tento motor poskytuje výkon 286 kW (388 k) a točivý moment 546 Nm. Pohonná jednotka spolupracuje se šestistupňovou automatickou převodovkou s možností sekvenčního řazení. Stálý pohon roztáčí kola obou náprav přes středový diferenciál Torsen se zvýšenou svorností, lepším průjezdům zatáček napomáhá například systém „Turn Assist“ který přibrzďuje vnitřní zadní kolo.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)