Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln mění jména. Crossover MKX první vlaštovkou

Libor Zezulka
Diskuze (116)
Lincoln se pokusí zlepšit svou image přechodem ze slovních na písmenné názvy. Jako první se přejmenuje Lincoln Aviator na Lincoln MKX.

Lincoln se připojí k jiným luxusním automobilkám a změní slovní pojmenování svých modelů na pojmenování písmenné. Tento krok automobilka učiní v rámci snahy o zlepšení své image a zastavení poklesu prodejů, kterému čelila v roce 2005. Ve srovnání s předchozím rokem počet prodaných automobilů za období od ledna do listopadu 2005 poklesl o 12,5 procent. Vůbec prvním modelem, v jehož názvu se objeví kombinace několika písmen, bude nový crossover Lincoln MKX.

Lincoln zatím neplánuje přejmenování stávajících modelů, nové názvy bude zavádět postupně především s uváděním nových vozů a nástupem nových generací vozů. Nejbližší příležitost na přejmenování bude mít automobilka s velkým SUV Navigator. Nové jméno by měly dostat také dva připravované sedany, které vstoupí na americký trh na začátku roku 2007. Crossover MKX, jinak také bratříček Fordu EDGE, se představí na autoshow v Detroitu s pětimístným uspořádáním interiéru a šestiválcem 3.5 litru pod kapotou.

Libor Zezulka
Diskuze (116)
3. 1. 2006 22:44
Re: Mene nadseny nazor
:-) Ta lavička z parku >:D ta sedla... Bertoňák kejve souhlasně hlavou. :-) :yes: Já myslím, že to auto má ale švih...