Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln uvede čtyři nové modely do roku 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Ford chce v blízké budoucnosti oživit prodeje Lincolnu a vrátit jej mezi hlavní hráče v prémiovém segmentu trhu nejen na severoamerické půdě.

Lincoln má v současnosti ve své nabídce celkem pět modelů, kterými jsou sedany MKZ a MKS, crossovery MKX a MKT a velké SUV Navigator. Podle agentury Reuters měl Ford v rámci prezentace pro investory předvést graf, naznačující, že trh s prémiovými kompaktními modely a crossovery čeká minimálně do roku 2015 trvalý růst.

V souvislosti s touto informací se má Lincoln snažit oživit své prodeje prostřednictvím nových modelů, mířících právě do těchto kategorií. V současnosti nemá tato značka ve své nabídce žádný kompaktní vůz a start prodeje nového sedanu MKZ nebyl právě nejšťastnější, když měl tento model problémy s kvalitou zpracování a navíc se dodávky prodejcům řádně rozběhly namísto konce roku 2012 až letos na jaře.

Ford ovšem svou snahu vrátit Lincoln na výsluní nevzdává a chce v příštích čtyřech letech představit čtyři nové sériové modely. Prvním z nich se má již v příštím roce stát produkční provedení letošního konceptu kompaktního crossoveru MKC, vycházející z nového Fordu Kuga.

Lincoln ovšem svou pozornost hodlá zaměřit na třídu kompaktních prémiových sedanů, jíž je předpovídána velká budoucnost. Díky tomu se mají zákazníci této značky dočkat nejdříve v roce 2016 sportovně laděného čtyřdveřového sedanu, s nímž chce Lincoln konkurovat takovým modelům, jako je Audi A3 Sedan, Cadillac ATS nebo Mercedes-Benz CLA.

Kromě rozšiřování nabídky má dojít také ke vstupu na další trhy. Ve druhé polovině roku 2014 má proto Lincoln vstoupit na čínský trh. Právě od tohoto kroku si Ford s ohledem na úspěchy Cadillacu a německých prémiových značek slibuje výrazné zlepšení prodejních statistik své tradiční značky zaměřené na luxus.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - eliot
18. 6. 2013 21:33
Lincoln
Lincoln sice uvede na trh modely v aktuálně oblíbených a dobře se rozvíjejících segmentech a určité prodeje mu to jistě zvýší ,ale hlavně snad jednotlivé modely vylepší tak ,aby byly konkurenceschopné a nedopadlo to jako s na první pohled pěkným MKZ ,který má víc nevýhod než výhod a za danou cenu nenabízí to ,co by se od něj očekávalo. Snad to vezme tak vážně jako Cadillac ,který má opravdu výborně našlápnuto a jehož ATS je schopný konkurovat třeba i D3 a v ledasčem je dokonce i lepší.
Avatar - eliot
18. 6. 2013 20:08
Re: Ilustrační foto
Nedivím se. >:D
18. 6. 2013 19:49
Re: Ilustrační foto
Dneska nikde >:-[] Sorry, je mi nějak teplo >:D
Avatar - eliot
18. 6. 2013 13:47
Re: Ilustrační foto
Saab mi to docela připomíná ,ale ten už na trhu není a BMW to připomíná leda tak předělenou mřížkou masky chladiče,ale jinak ani ne .Jinak kde tam to BMW vidíš?
17. 6. 2013 22:52
Ilustrační foto
To je studie nebo předobraz nového modelu? Protože jinak hnus...připomíná mi to guláš a bramboračku z ingrediencí BMW a Saabu 8-s