Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus Elan, Elise, Elite a Esprit: Nové foto

Diskuze (2)
Lotus zveřejnil další sadu fotografií připravovaných modelů.

Na nové sadě oficiálních fotek je vidět čtveřice prototypů budoucích dvoudveřových Lotusů. Automobilka všechny umístila do reálného prostředí, takže si můžeme prohlédnout, jak jim to sluší na prosluněných silnicích (zřejmě) jižní Evropy.

Hierarchicky nejníž patří nová Elise. Kompaktní model se čtyřválcem před zadní nápravou, zde spodobněný v kombinaci bílé a černé barvy, má ale také nejdál k sériové produkci – automobilka s ním zatím počítá pro rok 2015. Nový model by tedy měl vyjet z bran továrny stěží uvěřitelných 20 let od představení první verze současného modelu.

Atraktivní žlutý lak má Elan, šestiválcové kupé s možností uspořádání interiéru 2+2. K zákazníkům zamíří v závěru roku 2013 a dostane volitelně hybridní systém KERS. Stane se přímým nástupcem, nebo dražší a výkonnější alternativou aktuálního modelu Evora.

Esprit, největší z modelů s motorem uprostřed, dostane kompresorový 5,0 V8 a jeho sériová podoba by se měla představit už za dva roky. Duchovní nástupce nejslavnějšího modelu Lotus nabídne nekompromisní jízdní výkony, které ho zařadí mezi nejrychlejší silniční auta, po bok Ferrari 458 Italia, McLaren MP4-12C nebo obou modelových řad Lamborghini.

Čtvrtým ze skupiny je kupé-kabriolet Elite, na nových fotkách ve stříbrné barvě. Prodávat se začne v roce 2014 a bude mít stejný motor jako Esprit. V tomto případě se ale umístí za přední nápravu, Lotus s ním zamíří na podobnou cílovou skupinu jako Ferrari California, Porsche 911 Turbo nebo Nissan GT-R.

Lotus plánuje ještě dva další modely: čtyřdveřový Eterne (odvozený od Elite), který je ale zatím ve fázi makety, a malé městské vozidlo City Car, o němž jsme přinesli podrobnější informace minulý týden (Lotus City Car: Mini-Lotus v prodeji od roku 2013).

Diskuze (2)
Avatar - Emel
27. 12. 2010 20:04
Lomborghini
Esprit dost připomíná Lambo... ale nakonec proč ne, všechny modely vypadají dost dobře. Jako fanda malých a (relativně) dostupných sporťáčků bych se spokojil s Elise :-).
27. 12. 2010 16:43
Evropa?
Neni to jizni Evropa, je top Kalifornie, konkretne Santa Monica beach a (zrejme) Malibu :-)